Afbeelding

Ultieme kerstsfeer in Maria van Jessekerk

cultuur

De Maria van Jessekerk is een mooie, sfeervolle en rijk gedecoreerde neogotische kerk in het centrum van Delft. Daar heerst de ultieme sfeer voor het ware Kerstgevoel.


Dat is helemaal vanaf 10 december het geval. Dan staat de kerststal weer in de kerk. Verder zijn in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal enkele concerten die voor nog veel meer kerstsfeer zorgen. Zo is op zondag 10 december het Advent- en Kerstconcert, met aansluitend de presentatie van de nieuwe cd van de dirigent en organist Petra Veenswijk. Op Lichtjesavond zal het koor Deo Sacrum een uur lang Kerstliederen zingen. Zaterdag 16 december verzorgen de koren van de Federatie Delftse zangkoren een Kerstconcert.
Op zaterdag 23 december is de gezellige en humorvolle Kerst Volkszang met presentator Gregor Bak (foto). Iedereen wordt dan verzocht mee te zingen met de leukste kerstliedjes. De Kerst Volkszang zorgt elk jaar weer voor een volle zaal, dus publiek wordt aangeraden op tijd naar de kerk te komen. Uiteraard gaat ook de Kerst niet ongemerkt voorbij in de Maria van Jessekerk. Op Kerstavond is er een gezinsviering en er zijn twee feestelijke nachtmissen met medewerking van het grote gemengde koor Deo Sacrum.
Ook in november zijn er bijzondere activiteiten, zoals de viering op zondag 19 november om 11.00 uur. Het koor Deo Sacrum viert dan St. Caecilia. Op zondag 26 november om 15.00 uur is er een bijzonder concert; het sprookje 'Sjaak en de Bonenstaak' met vertelling en orgelspel. Op een groot beeldscherm zijn beelden van het sprookje te zien en het orgelspel. Kijk voor precieze data, tijden en meer informatie op de websites www.rkdelft.nl en www.veenswijkorgel.nl .