Marco D'Avola, een componist, organist en pianist uit Sicilië, geeft zondag 1 oktober een concert in Delft.
Marco D'Avola, een componist, organist en pianist uit Sicilië, geeft zondag 1 oktober een concert in Delft.

Top-organist komt naar Maria van Jessekerk

cultuur

DELFT – De Maria van Jessekerk is meer dan een kerk. Regelmatig zijn er concerten en andere activiteiten. Komende maand bereikt de serie orgelconcerten haar hoogtepunten.

Dat in de kerk aan de Burgwal een orgelconcert is, is niet zo bijzonder. Dat de Italiaanse organist Marco D'Avola hiervoor op 1 oktober naar Delft komt, wél. Organisatoren Eddie van den Engel en Rob Pieterse komen superlatieven tekort om deze organist te beschrijven. De man behoort tot de Champions League van organisten. "Zo'n man komt niet zomaar naar Delft", zegt Van den Engel. Dat is te danken aan Petra Veenswijk, de vaste organiste van de Maria van Jessekerk. Zij reisde hiervoor naar Sicilië en wist haar collega te overtuigen eens naar Delft te komen voor een concert. Zijn muziek zal in Delft geweldig klinken, weet Van den Engel wel zeker. "Elke orgel is uniek. Het Maarschalkerweerdorgel in onze kerk is bovendien prachtig afgestemd op de ruimte waarin die staat."

Marco D'Avola liet zijn kunsten niet op de minste plekken horen: St. Patrick's Cathedral in New York, Westminster Abbey en St. Paul's Cathedral in Engeland, La Madeleine in Parijs en de Gedachtnische Kirche in Berlin: hij kwam zag en speelde er. Zondag 1 oktober zal hij vanaf 15.00 uur in de Maria van Jessekerk werken uit de Italiaanse romantiek ten gehore brengen. Ook speelt hij eigen composities. De toegang is vrij, wel is er een na afloop een collecte. Zie voor meer informatie de website www.veenswijkorgel.nl.