Foto: Tappin-it Collective. Sjoerd Derine
Foto: Tappin-it Collective. Sjoerd Derine

Delft Fringe Festival is bruisender en diverser dan ooit!

Algemeen

DELFT - Na de spetterende opening donderdagavond in het Rietveld Theater kan niemand er meer omheen: Delft Fringe Festival is weer live terug in de stad! T/m zondag 12 juni presenteren 42 geselecteerde jonge makers zich op 26 bijzondere locaties. Er zijn ruim 350 voorstellingen te zien en er is een verdiepend programma met Q&A-sessies, talkshows en een podcast.

Tappin-it Collective - DOEMSDEE
Uiteraard ontbreekt Tappin-it Collective, de publiekswinnaar van 2021 niet. Na het ontvangen van de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten begin dit jaar, kozen dansers Robin Lie en Doortje Peters voor een alles-overstijgend thema: het einde der tijden. Laat je overspoelen door deze dansvoorstelling doordrenkt met tap, mime en percussie.

Suus Hoppenbrouwers - Sour Power 
Suus dealt op haar eigen manier met de wereld en leeft volgens het adagium: “When life gives you lemons... make sour candy!” In 2021 was ze halve finalist van Cameretten.

Daniil Aleksin - Ingeburgerd
Vanuit zijn Wit-Russische achtergrond vertelt Daniil Aleksin op een humoristische en toch doordringende wijze hoe de oude Sovjet structuren nog steeds een rol spelen in zijn leven. Deze veelzijdige en abstracte kleinkunstvoorstelling is niet alleen geschiedenis; het is actualiteit, een persoonlijk verhaal dat verteld en gehoord mag worden.

Delft Fringe Festival is een feest voor fanatieke theaterliefhebbers én voor mensen die nog nooit in het theater hebben gezeten. Geen lange avond op rood pluche in sjieke avondkleding. Geniet van korte voorstellingen van maximaal dertig minuten op intieme locaties in de binnenstad en de TU-wijk. Tickets zijn te koop via www.delftfringefestival.nl, het festivalpaviljoen op de Markt (pin only) en het Rietveld Theater (cash & pin).