De Energieke Makelaar in actie tijdens de Golden Tenloop.
De Energieke Makelaar in actie tijdens de Golden Tenloop. (Foto: )

Team Van Daal in de herkansing na afgelasting Regatta

DELFT- Tot grote spijt van het bestuur van D.S.R.V. Laga moest de deelnemende teams afgelopen dinsdag op het laatste moment worden medegedeeld, dat de 47ste OC&C Ringvaart Regatta 2022 helaas geen doorgang kon vinden. Deze stond gepland voor afgelopen woensdag en ook het team van Van Daal Makelaardij zou eraan deelnemen. Het bestuur was genoodzaakt deze beslissing te maken vanwege het voorspelde weer.

Teveel risico’s
De organisatie heeft de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten gehouden. In samenspraak met experts van De Kaag en de reddingsbrigade, is op meerdere momenten een afweging gemaakt of de veiligheid van de deelnemers gewaarborgd kon worden. Helaas waren de weersvoorspellingen te slecht om dit te kunnen garanderen. Harde (tegen)wind en hoge golven in combinatie met de te verwachten vermoeidheid waren risico’s.

Tweede poging
Zoals het er nu naar uitziet, komt er een vervangende race op 8 juni. Binnenkort volgt daarover een definitief bericht. Het team van Van Daal hoopt dan alsnog de prestatie te kunnen leveren, waar het al maanden voor in training is. Het team was klaar voor de roeimarathon en de makelaars waren goed voorbereid. De boot was geprepareerd, er was hard getraind en ook de volgploeg met eten en drinken en droge reserve shirts was inmiddels georganiseerd. Ook deze stond klaar vol enthousiasme om de roeiploeg te ondersteunen tijdens deze beroemde honderd kilometer lange roeitocht, die start in Leiden en via De Kaag voert naar de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Daar wordt via Schiphol een “rondje” Ringvaart gedaan en via De Kaag de weg naar Leiden en Leidschendam vervolgd, om te finishen in Delft.

Een must
De wedstrijd is ontstaan in 1976 vanwege het honderdjarig bestaan van Laga. Om dit groots te vieren, daagden studenten van Laga de Leidse studentenvereniging Njord uit voor een race over honderd kilometer. De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een begrip voor heel roeiend Nederland.  

Van Daal Sprintbokaal
De Sprintbokaal wordt verroeid over de laatste vijfhonderd meter van de Ringvaart Regatta. Dit jaar is deze omgedoopt tot de “Van Daal Sprintbokaal”. Na bijna honderd kilometer geroeid te hebben zullen alle ploegen hun laatste energie gebruiken om in een hoog tempo de finishlijn over te komen. De vermoeidheid zal de roeiers niet tegenhouden. De winnaar krijgt na afloop de bokaal persoonlijk overhandigd door de Energieke Makelaar.  

Golden Tenloop
Afgelopen donderdag was de Energieke Makelaar goed vertegenwoordigd tijdens de Golden Tenloop, een ander evenement waar Van Daal Makelaardij jaarlijks met meerdere lopers aanwezig is. Onder de noemer “De Energieke Makelaar” gaat Van Daal ervoor. Menig sportclub en evenement wordt door de energieke makelaars gesponsord. Hieruit blijkt de maatschappelijke betrokkenheid en het enthousiasme voor Delftse sporters. Vanuit o.a. Hockeyclub RingPass Delft, waar de Energieke Makelaar clubsponsor is, liepen meerdere hockeyers met het team van Van Daal mee. ook medewerkers en relaties van het Delftse kantoor kwamen in actie. Na afloop was er ook dit jaar weer gelegenheid om, onder het genot van een welverdiend drankje, na te praten op de Beestenmarkt.

Rianne Dekker
Meer berichten
 
CustomHtml_1