De detox van Sapje: wat houdt het precies in?

De term detox is je vast en zeker niet onbekend. Een zogenaamde detox kuur volg je om je lichaam even compleet te reinigen. In dit artikel vertellen we je alles over de detox van Sapje. Wat is ‘detoxen’ precies, waar is het goed voor (of niet) en wat houdt een detox kuur in? Lees snel verder! 

Wil je graag beginnen met de detox van Sapje? Bestel ‘m vandaag nog.

Wat is detoxen? 
Detoxen, ook wel ontgiften genoemd, is een term uit de alternatieve geneeskunde. Hiermee wordt het verwijderen van afval- en gifstoffen uit het lichaam bedoeld. Het lichaam ontgiften kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een detoxkuur volgen, maar ook een detox dieet. Of je begint met vasten.

Wat is een detoxkuur? 
Een detoxkuur duurt maar een korte periode van ongeveer anderhalve week. Tijdens deze detoxkuur reinig je je lichaam van gifstoffen via je voeding. Voorbeelden hiervan zijn detoxthee of detoxsapjes. Je mag tijdens de kuur alleen rauwe, pure, biologische, onbewerkte, koudgeperste vruchten- en groentesappen consumeren. Tijdens de detox ontspant je lichaam van het verwerken van bewerkte maaltijden. Wanneer je vet, alcohol, verwerkt vlees met antibiotica en hormonen, gefabriceerd voedsel met chemicaliën en pesticiden, of geraffineerde suiker binnenkrijgt, wordt je lichaam giftig en opgeblazen en rot het voedsel in je spijsverteringskanaal.

Het lichaam is een uiterst intelligent systeem dat zichzelf kan reinigen als je voedsel consumeert, zoals rauw organisch voedsel of vers fruit en groenten. Dat kan niet niet als je je lichaam voortdurend voedt met bewerkt voedsel of geraffineerde suiker. Toxines kunnen alleen worden geëlimineerd als je stopt met het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen en je lichaam een pauze geeft van het verteren ervan. Waardoor je je uiteindelijk zult je beter voelen. Wanneer je een sapkuur doet, overspoel je je lichaam met rauwe vitaminen, mineralen en enzymen, die elke potentiële voedselvergiftiging uit je lichaam elimineert.

Deze mineralen, vitaminen en enzymen worden snel geabsorbeerd in je bloedbaan wanneer je biologische koudgeperste sappen consumeert. Na een driedaagse kuur zullen je lever, hart en hele lichaam beginnen met het elimineren van zieke of dode cellen omdat het niet langer de taak van je lichaam is om vet te verteren. Wanneer je een detox kuur doet, stop je de grootste voedingsstoffen in je lichaam, begin je zieke cellen te verwijderen, verlies je gewicht, raak je ontstekingen en ziektes kwijt en krijg je veel energie.

Voel je je beter na een detoxkuur? 
De kans dat je je na een detoxkuur beter gaat voelen, is vrij groot. Slechte eetgewoonten ban je namelijk uit. 

Waarom beginnen aan detoxkuur? 
De vraag is eerder: waarom niet? Je verwijdert namelijk alle giftige stoffen uit je lichaam. In de maatschappij waar we nu in leven is veel vervuilde lucht die je dag in, dag uit inademt. Ook het voedsel wat we eten kan vervuild zijn met giftige stoffen, zoals chemicaliën, pesticiden en hormonen. Het lichaam is zelf ook in staat om het lichaam te ontgiften, maar helaas gaat dit niet snel genoeg.

Biologische koudgeperste verse sappen voeren gifstoffen af uit het lichaam en vullen het aan met enzymen en vitaminen. Een ander voordeel is dat het lichaam tegelijkertijd een pauze krijgt van de spijsvertering.

Wat houdt de detox van Sapje in? 
Sapje voorziet in biologische sapkuren met gezonde voedingsstoffen die jouw immuunsysteem helpen en de algehele vitaliteit. Met sapkuur van Sapje geef je jouw lichaam rust door middel van een of meerdere dagen vooral biologische, slowjuice groentesap te drinken. Op die manier worden je organen tijdelijk minder belast. Je streeft een gezond en gebalanceerd leven na en ondersteunt je gezondheid. 

Je kunt kiezen uit de detoxkuur van drie, vijf of zeven dagen. Iedere sapkuur bestaat uit geconcentreerde shotjes. Bovendien is iedere kuur aangevuld met biologische groentesoep en kruidenthee. 

Iedere detox kuur is 100% biologisch en bevat:

  • verschillende biologische groentesappen
  • extra geconcentreerde shotjes
  • diverse biologische groentesoepen
  • biologische kruidenthee
  • biologisch kurkuma- en gembersap
  • een uitgebreide uitleg over de voorbereiding
  • Twee detox menu’s om uit te kiezen met meer dan 50 gezonde recepten tijdens de Pretox en Aftertox

Wat is het verschil tussen een sapkuur en sapvasten? Lees er hier alles over.

Meer berichten
 
CustomHtml_1