Afbeelding

Een sapkuur helpt je lichaam om giftige stoffen af te voeren

Partnerbijdrage

Gemiddeld krijgen we dagelijks helaas veel te veel schadelijke deeltjes binnen. De hoogste tijd dus om daar iets aan te doen. Het blijkt dat het reduceren van de hoeveelheid toxische stoffen die in ons lichaam terecht komen lang niet altijd genoeg is. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om deel te nemen aan een detoxkuur. Tijdens een korte periode geef jij je lichaam de gelegenheid om opgehoopte gifstoffen af te voeren. 

De natuurlijke functie van ons lichaam om gifstoffen af te voeren

Het menselijk lichaam is tot heel wat in staat wanneer het op het afvoeren van toxische deeltjes aankomt. Met name de lever en de nieren zijn continu druk om ongewenste stoffen af te breken en uit het lichaam te verwijderen. Allerlei processen dragen bij aan de aanwezigheid van schadelijke deeltjes. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van je spieren of het verteren van voedsel. In een natuurlijke situatie is dit genoeg om gezond te blijven. Maar tegenwoordig wordt ons leven door allerlei factoren beïnvloed. Die heb je slechts gedeeltelijk zelf in de hand. 

Waarom opstapeling van giftstoffen steeds meer voorkomt

Er is veel aandacht voor het klimaat en de atmosfeer. Het blijkt dat de lucht die we inademen sterk verontreinigd is. Dat komt onder andere door uitlaatgassen van verkeer en fabrieken. Via de luchtwegen adem je dagelijks daarom onbedoeld en zonder het te weten veel giftige stoffen in. Daarnaast is het eten dat we kopen helemaal niet zo gezond als we vaak denken. In veel producten in de supermarkt zitten stoffen verwerkt waarvan de effecten op het menselijk lichaam op de lange termijn niet volledig bekend zijn. Wat we wel weten is dat pesticiden en E-nummers over het algemeen niet gezond zijn. Toch zitten die verwerkt in bijna alle producten die we consumeren. Een mooie eerste stap om gezonder te leven is extra te letten op je voeding. Maar het is bijna onoverkomelijk dat er alsnog opstapeling van gifstoffen in je lichaam plaatsvindt. 

Een sapkuur is een populaire methode om te detoxen

Tijdens een korte periode niks anders dan vruchtensappen drinken blijkt uitzonderlijk efficiënt te zijn voor het verwijderen van gifstoffen. Je beperkt de inname tot het minimum en drinkt sappen met bijzondere ingrediënten. Dat zijn speciale specerijen en superfoods die het afbreken van giftige stoffen bevorderen. Bovendien is een sapkuur laag in calorieën. Je verliest dus ook direct een aantal kilo’s in een kort tijdsbestek. Lees meer sapkuur ervaringen en kom erachter of detoxen iets voor jou is.