Howard Komproe, Ronald Snijders & Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Howard Komproe, Ronald Snijders & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Schijnwerpers op de Surinaamse muziekcultuur

DELFT - Met ‘Kaseko Time - The Story’ zetten de Surinaams-Delftse musicus Ronald Snijders, cabaretier en theatermaker Howard Komproe en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de welverdiende schijnwerpers op Surinaamse muziek. Uniek en slechts op vijf locaties in Nederland te beleven, waaronder in Snijders’ eigen Delft op 28 mei.

Ronald Snijders is een virtuoos muzikant die al 50 jaar in Delft woont en die in alle hoeken van de wereld met zijn spel zijn luisteraars kan ontroeren. Snijders heeft op geheel eigen wijze een muzikale fusion ontwikkeld van de genres Amerikaanse jazz, funk en soul in combinatie met Surinaamse kaseko, kawina en Braziliaanse jazz. Vanaf de jaren ’70 werkte hij samen met talloze iconische Nederlandse musici waaronder Willem Breuker, Boy Edgar, Theo Loevendie en het Metropole Orkest. Op de fluit is Ronald Snijders een ijzersterke solist die in zijn energieke sound invloeden uit diverse windstreken combineert met swingende ritmen en sfeervolle stukken. De eerste samenwerking met Ronald Snijders en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw dateert terug naar de late jaren ’90 van de vorige eeuw, toen er een aantal opwindende concerten gegeven werden in het oude Bimhuis.

Kaseko Time - The Story
Howard Komproe is verteller in het avondvullende theaterprogramma ‘Kaseko Time - The Story’ over de Surinaamse muziek en cultuur. Samen met fluitist, componist en etnomusicoloog Ronald Snijders word je meegenomen op een muzikale reis naar Suriname en de Antillen. Naar het verhaal van Suriname en de rijke Surinaamse muziekcultuur. Naast de ontwikkeling van Surinaamse muziek wordt ook uitvoerig ingegaan op de invloed die Surinaamse musici op de Nederlandse muziekcultuur hebben gehad. Tickets voor de voorstelling zijn te koop via www.theaterdeveste.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1