Ronald Snijders verhuisde vijftig jaar geleden van Paramaribo naar Delft (Foto: Koos Bommelé)
Ronald Snijders verhuisde vijftig jaar geleden van Paramaribo naar Delft (Foto: Koos Bommelé) (Foto: )

Kom binnen in de wereld van de musicus Ronald Snijders!

DELFT - Van 4 juli tot 1 augustus bent u van harte welkom op de grote overzichtsexpositie over Ronald Snijders in het Prinsenkwartier. Kom binnen in de woonkamer en beleef het muzikale leven van de Surinaams-Delftse musicus. De expositie brengt u tot diep in de vezels van de gedachten van de multi-instrumentalist, voortgekomen uit een lange muzikale traditie en verrijkt met invloeden muziek, mensen en plaatsen over heel de wereld.

‘Made for music, de grote Ronald Snijders expositie’ is een unieke overzichtsexpositie over de Surinaams-Delftse musicus Ronald Snijders, die onlangs 70 jaar is geworden. Snijders is een virtuoos die al 50 jaar in Delft woont en die in alle hoeken van de wereld met zijn spel zijn luisteraars kan ontroeren. Bij zijn concerten in Nederland en ook in Suriname, Litouwen, Bratislava, Duitsland, België, Hongarije, Senegal, Mali, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Zambia, Mexico, Guatemala, Cuba, Curaçao, New York, Helsinki en Frans-Guyana swingt iedereen mee als hij zijn slotlied Saramaka speelt.

Unieke inkijk
Deze ruim opgezette expositie laat niet alleen de muzikale wereld van Snijders zien, maar geeft ook een unieke inkijk in het privéleven van de openhartige muzikant. Het is vormgever Ronald van Bochove gelukt de expositie zodanig in te richten dat je al bij binnenkomst je op bezoek waant bij Snijders zelf en bijna kan (aan)voelen hoe en wat de muzikant denkt. De expositie neemt je mee naar Ronalds’ Surinaamse roots, zijn studio en zelfs zijn huiskamer. Maak kennis met deze bijzondere Delftenaar die als musicoloog zich verdiepte in de kaseko- die uitblinkt in vele genres jazz, funk, klassiek, Braziliaans. Hij is een van de frontrunners van de kaseko jazz.

Curator
Curator Wonny Stuger: “In de tentoonstelling nemen we je mee in de wereld van de levende legende die Ronald Snijders is. Zijn huiskamer is een explosie vol creativiteit, met heel veel muziekinstrumenten, beeldjes -vooral vlinders- van alle plekken in de wereld waar hij geweest is en gewonnen prijzen. Je krijgt echt mee wat Ronald Snijders betekent voor Suriname en Delft. Als je geluk hebt kom je hem ook persoonlijk tegen.” Ondanks het feit dat de toegang gratis is is het wel nodig om een tijdslot te reserveren om het aantal bezoekers te reguleren. Je kunt via eventbrite je gratis tijdslot boeken. Het adres van het Prinsenkwartier is Sint Agathaplein 4. Bezoekers kunnen veel meer genieten als ze hun eigen koptelefoon meenemen.

En meer...
Er zijn dit jaar nog meer activiteiten rond Ronald Snijders zijn 70e verjaardag. Op 27 juni om 15.00 uur is er een livestream met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw Kaseko Time. En op 11 september volgt het Kaseko Jazz Festival in het Poptapark in Delft.

Prinsenkwartier
Sint Agathaplein 4
2611 HR Delft

Meer berichten
 
CustomHtml_1