Ferry Verschuyl tijdens de generale repetities in Amsterdam
Ferry Verschuyl tijdens de generale repetities in Amsterdam

Ferry Verschuyl staat in de finale van Het Ouderen Songfestival

AMSTERDAM - Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival waar iedereen boven de 55 jaar aan mag deelnemen. De Delftse Ferry Verschuyl vertegenwoordigt dit jaar regio Haaglanden in de finale.

De finale zou al op 12 december 2021 plaatsvinden, maar helaas strooide corona roet in het eten. Nu het allemaal weer de goede kant op gaat zal de finale 22 mei aanstaande plaatsvinden in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

Ferry
Ferry zal met het liedje ‘Let me sing and I’m happy’ van Irving Berlin optreden. Ferry heeft al meerder malen meegedaan met Het Ouderen Songfestival. In 2004 deed hij voor het eerst mee en kwam hij meteen in de finale te staan.

Winnaar
De winnaar wordt gekozen door een vakjury die punten uitdeelt. Ook het publiek kan een favoriet aanwijzen. Er zal een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt worden. Er is ook een internetprijs, die heeft Ferry inmiddels al vijf keer gewonnen. Zondag 22 mei treden er 17 finalisten op voor publiek en jury. De finalisten worden begeleid door Het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk.

Ouderen Songfestival
Het Ouderen Songfestival is ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. Nu 30 jaar later vinden de voorrondes nog steeds plaats in diverse verzorgingshuizen. Iedereen boven de 55 jaar mag zich aanmelden als solist, duo en/of trio. Tijdens de audities mochten de deelnemers zich maximaal twee keer inschrijven.

Dinsdag 10 mei werden de generale repetities gehouden op de muziekschool in Amsterdam Noord.

Meer berichten
 
CustomHtml_1