The Amigo's, met vanaf links Benny van Viersen, Nils Algera, Marvin van Hek, Bob van Driel, Maurice Righarts en Sven Dijkshoorn, gaan op 2 juni de Alp d'Huez bedwingen. (foto: Roel van Dorsten)
The Amigo's, met vanaf links Benny van Viersen, Nils Algera, Marvin van Hek, Bob van Driel, Maurice Righarts en Sven Dijkshoorn, gaan op 2 juni de Alp d'Huez bedwingen. (foto: Roel van Dorsten)

Opgeven is nog steeds geen optie voor The Amigo’s

DELFT - Nog anderhalve week en dan gaat het gebeuren; The Amigo’s, een groep hechte vrienden gaat de legendarische berg Alpe d’Huez beklimmen.

De vriendengroep bestaat uit Bob van Driel, Nils Algera, Marvin van Hek, Maurice Righarts, Sven Dijkshoorn en Benny van Viersen. De groep kent hun oorsprong bij voetbalvereniging dvv Delft, waar zij elkaar al vanaf de jongste jeugd kennen en samen voetballen. Begin dit jaar sloegen zij hun handen ineen om zich in te zetten voor een goed doel. Nils: “Wij hebben altijd iets voor een goed doel willen doen. Dat is nu Alpe d’HuZes geworden, het is een evenement dat stáát.” Voor wie het nog niet weet: Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Met als mooie slogan: “Opgeven is geen optie!”

Extra dimensie
De wens om ‘iets’ voor een goed doel te doen kreeg een extra dimensie toen bekend werd dat Benny van Viersen ongeneeslijk ziek is. Dat weerhield Benny er niet van om met zijn vrienden mee te doen: “Ik wist dat dit idee speelde en Bob vroeg mij hoe ik dat vond. Als laatste van de groep heb ik besloten om mee te doen. Ik voel mij naar omstandigheden redelijk goed en ben nog steeds in een goede conditie.” Maurice: “Het is mooi om dit met elkaar te doen, en je krijgt extra motivatie als iemand in je omgeving met deze ziekte te maken krijgt.” In eerste instantie wilde de vrienden 15.000 euro ophalen, maar nu de teller op 22.000 euro staat is het streefbedrag opgeschroefd naar 25.000 euro. Voor wie nog wil doneren, kijk op opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TheAmigos.

Making Memories
Naast de actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Alpe d’HuZes hebben de vrienden van Benny nóg een actie opgestart. Onder de noemer ‘Making Memories’ zijn de vrienden een crowdfunding begonnen om zoveel mogelijk geld op te halen. Daarmee willen zij Benny met zijn vrouw Sandra en hun kinderen Jake en Mason nog, zoals de vrienden het noemen, een aantal onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Pukkel
De vrienden zijn vanaf februari serieus in training om de befaamde ‘Nederlandse’ berg te beklimmen. Bob: “De Alpe d’Huez is met 21 bochten een serieuze pukkel. 14,6 klimkilometers, 1860 meter hoog. Wij hadden plannen om in Limburg te trainen, maar zijn niet verder gekomen dan de Maeslantkering, haha. Wij hebben gehoord dat vooral de eerste zes bochten serieus zijn, maar gaan ervan uit dat wij door het evenement worden meegesleept.” Sven vult aan: “Door veel te spinnen is de conditie er nu. We trainen zo’n twee-drie keer per week.” Marvin: “De echte toppers in de Tour de France gaan in 38 minuten omhoog, wij zullen daar langer over doen. We hopen als groep 2 of 3 keer omhoog te gaan.”

Uitzwaaien
Om de vrienden succes te wensen wordt komende donderdag 26 mei bij dvv Delft een uitzwaaidag gehouden. Vanaf 12 uur zijn er diverse activiteiten; een fietstocht van 2 uur, om 15:00 uur spelen 2 teams van dvv Delft tegen elkaar, en afloop zorgen DJ’s voor de muzikale omlijsting en is er ruimte voor een gezellig drankje. Voor de jeugd is er een springkussen en popcorn. Het grootste deel van de omzet deze dag gaat naar de crowdfunding voor Benny. Wie ook wil doneren, kijk op doneeractie.nl/making-memories/-62067. Want opgeven is voorlopig geen optie!

Meer berichten
 
CustomHtml_1