Mathieu weet hoe je de lekkerste koffie maakt. (Foto: EvE)
Mathieu weet hoe je de lekkerste koffie maakt. (Foto: EvE) (Foto: )

Kaldi Delft: Coffee to go, to stay of voor thuis

DELFT – Wie met Mathieu de Winter in gesprek raakt over koffie hoort het meteen: hier spreekt niet alleen een kenner, maar ook een liefhebber. Want het leven is te kort om slechte koffie te drinken.

Kaldi aan de Molslaan is dan ook dé plek voor koffieliefhebbers. Voor een coffee to go, of to stay op het gezellige terras of binnen, met iets lekkers erbij. “Gebak, tosti, muffins, we hebben het allemaal”, vertelt Mathieu. “En je vindt bij ons de beste ijscoffee van Delft. Die is van Rombouts.” Lekker, nu het echt zomerweer aan het worden is. En natuurlijk hebben we ook echte goede (losse) thee en andere dranken.

Machines
Wie ook thuis van lekkere koffie wil genieten, vindt bij Mathieu ook genoeg van zijn of haar gading. Want Kaldi is niet alleen een horecagelegenheid, Mathieu verkoopt ook koffiemachines. Verschillende merken, zoals Sage: “Je kunt bij mij alles bestellen”, maar wat de machines in zijn assortiment gemeen hebben is dat ze allemaal van hoge kwaliteit zijn. Jura spant daarbij de kroon: “Dat verkoop ik het meest en is een merk waar ik echt 100% achter kan staan”, aldus Mathieu. “Niet alleen omdat deze machines gewoon goed en veelzijdig zijn, maar vanwege de snelle service als er wel iets aan de hand is.” Want Mathieu blijft niet alleen in zijn zaak, in de avonduren trekt hij erop uit om koffie te bezorgen, koffiemachines te installeren of, indien nodig, service te verlenen. “

Kwaliteit
Maar”, zo benadrukt Mathieu, “ook de beste machine kan van slechte koffie geen goede koffie maken. Dus het start met koffie van goede kwaliteit.” Wat ìs die kwaliteit dan volgens hem? “Veel koffies worden gemaakt met te vette bonen”, legt Mathieu uit. “Dat laat een laagje achter in je machine. Dat vraagt dus meer onderhoud en op den duur brengt het dus schade aan je apparaat. Goede koffie is dus vet- en steentjesvrij.” De koffie die Mathieu als basis gebruikt is de ‘Sicilian Blend’. “Heel veelzijdig. Ik gebruik deze ook om cappuccino te maken en hoor dan vaak “Hè, hier proef ik tenminste koffie, en niet alleen melk.” En dat is nog maar één van de 15 soorten die hij verkoopt. Met elk zijn eigen karakteristiek en smaak, maar altijd met kwaliteit.

Smaakjes en meer
Een verder niet bij name te noemen koffieketen heeft de ‘smaakjeskoffie’ populair gemaakt en daar speelt ook Mathieu op in. Zijn assortiment siropen is ruim: “Maar karamel is toch wel de populairste.” Naast goeie koffie en iets lekkers kun je bij Mathieu ook altijd terecht voor een praatje, al dan niet over koffie. Dus loop eens langs aan de Molslaan 13 en ontdek de echte smaak van het zwarte goud!

Meer berichten
 
CustomHtml_1