Quinten Hellemons speelt pas sinds begin dit seizoen voor RKDEO en maakt al snel indruk, onder meer met zijn  goals. "Vanaf het begin ben ik hier heel goed opgevangen en ik heb het ontzettend naar mijn zin." (foto: Roel van Dorsten)
Quinten Hellemons speelt pas sinds begin dit seizoen voor RKDEO en maakt al snel indruk, onder meer met zijn goals. "Vanaf het begin ben ik hier heel goed opgevangen en ik heb het ontzettend naar mijn zin." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Aanwinst Quinten Hellemons kwam, zag en scoort goals voor RKDEO

Algemeen

NOOTDORP - Ondanks het feit dat RKDEO een prima seizoen kent, betitelde trainer Wesley Epskamp zijn elftal dit weekend tot ‘the best of the rest’. Aanvaller Quinten Hellemons kan zich in die woorden vinden.

Door: Alphons de Wit jr.

De Nootdorpers waren afgelopen weekend met 6-2 te sterk voor het Wilhelmus van scheidend trainer Oscar Laguna Burgos. Het was zeker niet de eerste monsterscore, want de roodbroeken scoorden dit seizoen in achttien wedstrijden al vijftig keer. Bijna een kwart van de productie valt op het conto te schrijven van Hellemons, die afgelopen zomer overkwam van TOGB.
 Afgelopen zondag was Hellemons wederom eenmaal trefzeker. “Het was een heel andere wedstrijd dan die we in oktober tegen Wilhelmus speelden en die we met 3-2 verloren. Zondag begonnen we goed en gingen we ook al direct goed om met de kansen die we kregen. Aan de andere kant waren we in de eerst helft iets minder scherp, maar dat zetten we na rust recht, waardoor we met meer plezier en vertrouwen de wedstrijd uitspeelden.”

Goede reeks
Het was een keurige voortzetting van de goede reeks die RKDEO, op een slippertje tegen Laakkwartier na, de laatste maanden heeft ingezet. “Het loopt inderdaad lekker en we doen goed mee. Dat de trainer zegt dat we ‘the best of the rest’ zijn, is begrijpelijk, maar ook jammer. Aan het begin van het seizoen hebben we helaas teveel punten laten liggen om nog om het kampioenschap mee te doen. Dat is jammer, maar aan de andere kant is het ook mooi om te zien hoe we de laatste weken presteren.”

Hellemons voelt zich helemaal op zijn plek in Nootdorp. “Dit is mijn eerste jaar bij de senioren en het bevalt me prima. Ik denk dat ik, zeker omdat ik van buiten kom, misschien wel wat meer te bewijzen heb dan jongens die vanuit de jeugd doorstromen, maar dat is denk ik alleen maar mooi. Ik denk dat deze nieuwe omgeving mij er ook bij helpt om het beste uit mezelf te halen.”
Hellemons begon als F’je in Pijnacker, bij DSVP. “Maar ik wilde graag zo snel mogelijk op een zo hoog mogelijk niveau spelen. In de D’tjes wilde ik overstappen naar TOGB, maar dat lukte niet, daarom ben ik toentertijd naar BVCB gegaan. Later heb ik toch de stap naar TOGB gezet, maar een plek in de A-selectie voor senioren leek er als junior niet in te zitten. Via Thomas Aangenendt kwam ik in contact met Wesley Epskamp en we hebben een aantal heel aangename gesprekken gevoerd. Door die klik besloot ik de overstap te maken en in overleg met TOGB heb ik de tweede helft van het afgelopen coronaseizoen al mee kunnen trainen, waardoor ik de club en mijn medespelers al heb leren kennen. Dat maakte de start dit seizoen natuurlijk al een stuk soepeler. We hebben een heel leuk, jong elftal waar nog veel rek in zit.”

Werklust
Dat de twintigjarige spits goed is ontvangen is natuurlijk niet gek, als je ziet dat hij het net dit seizoen al twaalf keer heeft doen bollen. “Mijn eerste seizoen bevalt goed. Ik speel in een wat andere rol dan bij TOGB, waar ik als spits vooral een aanspeelpunt was. Hier hebben we met Tommy Simonis een beer van een spits lopen die niet van de bal te krijgen is. Ik speel een beetje om hem heen en met mijn werklust en doelgerichtheid pik ik zo mijn goaltjes mee. Mijn grootste voorbeeld is Romelo Lukaku, een sterke, balvaste spits. Daarnaast geniet ik ook van Cyriel Dessers bij Feyenoord. Hoe hij ook in Europa zijn doelpuntjes meepikt, is natuurlijk prachtig. Zelf sta ik op dit moment op twaalf goals, maar ik hoop dat dat er meer worden. In de competitie zijn er twee spelers die vaker gescoord hebben dan ik, maar ik ga ervoor om dit seizoen bovenaan de topscorerslijst te eindigen.”

Hellemons rendeert dus goed in het elftal van trainer Wesley Epskamp. “Ik vind hem ook een goede trainer. Hij weet alles wat moet gebeuren in leuke oefenvormen te gieten, waardoor overal een wedstrijdje van wordt gemaakt. Ik vind dat leuk, want ik ben bloedfanatiek. Ik kan er echt goed de pest in hebben als ik op de training bij een positiespelletje verlies. Dat fanatisme zie ik ook bij de trainer terug. Daarnaast is hij ook op tactisch gebied heel erg sterk.”
Hellemons hoopt dat het dit seizoen tot een mooi toetje zal leiden. “Als je ziet hoe we de laatste maanden presteren, zijn we zeker nog een elftal om rekening mee te houden voor de laatste periode. Wippolder en HVV staan dan wel boven ons, maar thuis tegen Wippolder hadden we een offday en verloren we met 0-2 en tegen HVV speelde de weersomstandigheden ons parten. Tijdens die stormen was het eigenlijk onmogelijk om te voetballen en we hebben tegen die clubs dus nog wat recht te zetten. Het zou mooi zijn als dat lukt en we in de nacompetitie om promotie kunnen spelen.”

!