Paul Kloet, Jeffrey Kock en wethouder 
Martina Huijsmans (Foto: Koos Bommelé)
Paul Kloet, Jeffrey Kock en wethouder Martina Huijsmans (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Fietsenstalling Voldersgracht geopend!

Algemeen

DELFT - Op 1 september is de fietsenstalling Voldersgracht geopend. Deze fietsenstalling is gevestigd in het pand van de voormalige fietsenwinkel Piet Vonk en biedt ruimte aan ruim honderd fietsen.

In de binnenstad is grote behoefte aan fietsparkeerplekken. Zeker op drukke dagen, zoals tijdens de warenmarkt. De gemeente heeft daarom een nieuwe bewaakte fietsenstalling geopend. In deze stalling kunnen mensen hun fiets gratis en veilig stallen.

Resultaat
Architect Paul Kloet heeft samen met Jeffrey Kock van R. De Vries Bouw een plan gemaakt om een aantrekkelijke fietsenstalling te realiseren. Kloet is trots op het resultaat. "Er is een prachtige fietsenstalling ontstaan, inclusief een aantrekkelijke ruimte voor de beheerder. We hebben materialen hergebruikt, waardoor het project ook erg duurzaam is. Om het pand van een aantrekkelijk uiterlijk te voorzien hebben wij ook drie oude racefietsen toegevoegd, mede als herinnering en eerbetoon aan de fietsenwinkel van Piet Vonk die hier voorheen gevestigd was. Ik ben trots dat wij met deze nieuwe fietsenstalling kunnen bijdragen aan het oplossen van het fietsprobleem." Binnenkort zal de fietsenstalling een nóg aantrekkelijker uiterlijk krijgen. R. De Vries Bouw schenkt namelijk prachtige kaarten van Delft, die in het pand zullen worden bevestigd.

Biesieklette
De nieuwe fietsenstalling valt onder het beheer van Biesieklette. Deze beheerder zorgt er niet alleen voor dat jij jouw fiets gratis veilig kunt stallen, maar houdt zich ook bezig met het creëren van werkgelegenheid. De stalling is geopend op maandag van 10.30 uur tot 18.30 uur, dinsdag t/m zaterdag van 8.30 uur tot 18.30 uur en op zondag van 11.30 uur tot 17.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.delft.nl/fietsparkeren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding