Centrum-NLD3 is te koop. (Foto: PR)
Centrum-NLD3 is te koop. (Foto: PR)

“NLD3: Een bijzondere, lichte plek in Delft”

Algemeen

DELFT – Centrum NieuweLangedijk3 bestaat alweer 18 jaar. En het waren mooie jaren. Toch is er verandering op til, vertelt Michèl de Zwart, als ervaringsgerichte therapeut en coach één van de bij het centrum aangesloten therapeuten. “NLD3 is te koop.”

“CentrumNLD3 is bijzonder”, vindt Michèl. Een logische vraag is dan: wat maakt NLD3 zo bijzonder? “Je vindt hier in één centrum, reguliere èn complementaire therapeuten, legt Michèl uit. “Cognitieve psychotherapie, lichaams- en ervaringsgerichte therapieën, massages en trainingen bestaan hier naast elkaar en als therapeuten en trainers leren we van elkaar en vullen we elkaar aan.” En dit bijzondere centrum komt dus te koop! “Nineke Lamaison, één van onze oprichters, is inmiddels op een leeftijd dat zij wil stoppen. We zijn nu op zoek naar een geschikte koper voor ons centrum.” En wat is een 'geschikte koper'? “Bij voorkeur iemand die het centrum wil voortzetten volgens het gedachtegoed waarmee het in 2002 gestart is”, zegt Michèl. “Het centrum als plek waar reguliere en complementaire therapie elkaar ontmoeten en samenwerken.” Wie geïnteresseerd is kan dat via het contactformulier op www.centrumnld3.nl laten weten of een mail sturen naar Nineke: n.lamaison49@gmail.com.

Trainingen en cursussen
Naast het vaste team van therapeuten biedt Centrum NLD3 ook plaats aan coaches en trainers op uiteenlopend gebied. Van massagevormen tot lichaamswerk en van mindfulness tot compassietraining. De komende maanden zijn of starten er weer diverse nieuwe trainingen, zoals de maandelijkse training 'Verbonden Ademen' van Erica Rijnsburger en Michèl de Zwart, de eerste op 3 september. Elke woensdagochtend geeft Lely Oei lessen Qigong. Voor geïnteresseerden is er op 9 september een informatie-ochtend over deze lessen. Astrid Vollebregt geeft diverse massagetrainingen. Zo is er op woensdag 23 september de basiscursus polariteitsmassage, een massagevorm met een diepe ontspannende werking. Vanaf 27 september geeft Astrid ook de polariteitsreeks; een serie grepen van de polariteitsmassage. Bij Astrid kun je ook terecht voor een training in 5-elementenmassage. Op 10 oktober kunt u daarmee kennismaken.Op maandag- en dinsdagavond kunt u bij Marian Damshuiser terecht voor ontspannings- en therapeutische massages. Vanaf 24 oktober start de Lomi Lomi massagecursus van Lotte Kaptijn. Lomi Lomi is een holistische massage die ontwikkeld is op Hawaii. “Een dans op en onder het lichaam”, aldus Lotte. Op www.centrumnld3.nl is het hele cursusprogramma en een toelichting op de trainingen zelf te vinden.