Logo delftopzondag.nl
Ook het Dinobos is geopend!
Ook het Dinobos is geopend! (Foto: )

Op zoek naar kabouters, bosdieren én dino's!

DELFT - Het Bosdierenpad is een stukje Tanthofkade waar je heerlijk kunt wandelen en op zoek kunt gaan naar bosdieren en kabouters. Afgelopen week werd dit stukje Tanthof verrijkt met een heus Dinobos.

Door Cheyenne Toetenel

Je kijkt je ogen uit tijdens een wandeling over het Bosdierenpad; een soort sprookjesbos, maar dan in het klein. Een initiatief van Petra Bosman. "Als gastouder ben ik de hele dag door bezig om kinderen te vermaken. Op een dag kwam ik op het idee om in het bos achter mijn huis een pad vol wezentjes te creëren. Ik heb er allerlei natuurgetrouwe dieren en kabouters geplaatst, waar de kids naar op zoek kunnen gaan. Inmiddels worden er ook regelmatig nieuwe kabouters en bosdieren bijgeplaatst door andere bezoekers, wat natuurlijk hartstikke leuk is." Je vindt er dus niet alleen kabouters, maar ook konijnen, vogels, egels, kikkers en noem maar op. En dat Bosdierenpad, valt goed in de smaak bij jong en oud.

De natuur in
Met haar Bosdierenpad heeft Petra een duidelijk doel. "Ik wil zoveel mogelijk kids van binnen naar buiten krijgen. Veel van hen zitten voortdurend achter de tablet, maar de natuur ingaan is juist zo heerlijk. Ik hoop ze op deze manier deze kant op te trekken." Vooral in de coronatijd vindt ze dit belangrijk. "De schooldagen verlopen niet zoals we gewend zijn, waardoor kinderen veel vrije tijd hebben. Veel plekken waar je normaal met ze naartoe kunt zijn gesloten, dus dit plekje in de natuur kan een uitweg bieden."

Dinosaurusbos
Petra merkte dat op haar Bosdierenpad niet alleen kabouters en natuurgetrouwe bosdieren werden geplaatst, maar ook veel dinosaurussen. "Dat zijn natuurlijk geen dieren die in het bos thuis horen, dus heb ik afgelopen week ook een Dinobos gecreëerd. Daar mogen kinderen komen om te spelen, of zelf hun dino's plaatsen. Maar dieren meenemen, dat is natuurlijk niet de bedoeling!"

Belevenis
Het Bosdierenpad blijft constant in ontwikkeling dankzij Petra, om het nóg leuker te maken. "Zo kun je er ook spelletjes doen met geverfde keien op boomstammen, zoals boter kaas en eieren en vier op een rij. Binnenkort plaats ik bij de ingang kisten met kaboutermutsen die de kinderen kunnen dragen tijdens hun wandeling. Maar ik heb ook het idee om er een soort speurtocht van te maken. Er zit dus genoeg leuks aan te komen!"

Cheyenne Toetenel
Meer berichten