Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het lijf: Cherella Rowena

Algemeen

Cherella (25) is plussizemodel. Via Instagram bereikt zij dagelijks meer dan 160.000 volgers van over de hele wereld, maar Delft blijft haar thuisbasis!

Waarom wil je hier op de foto?
"Hier op de Burgwal heb ik heel wat tijd doorgebracht toen ik jonger was en ik heb er altijd erg genoten."

Hoe ben jij plussizemodel geworden?
"Binnen mijn familie hadden we, inclusief mijn dochter, vijf generaties. Daarom verschenen wij met een reportage in een tijdschrift. De fotograaf hiervan bracht mij op het idee en zo is het balletje gaan rollen."

Is dit iets wat jij altijd al wilde?
"Ik ben altijd wel gek geweest op de camera, maar ik had nooit verwacht dat ik daar mijn geld mee kon verdienen. Ik had ook nooit van de term plussize gehoord, totdat ik er op werd gewezen."

Hoe groots is jouw carrière nu in binnen- en buitenland?
"Ik mag niet klagen, maar ik wil altijd het beste overal uit halen dus het kan altijd beter! Ik werk in Nederland en in het buitenland. Nu door corona ligt het helaas stil."

Waarom blijf jij ondanks je internationale succes nog altijd hier in Delft?
"Ik wil een vaste plek voor mijn dochter. En Delft is vrij centraal, waardoor ik overal zo ben."

Wat voor reacties krijg jij op jouw foto's?
"Die zijn heel erg uiteenlopend. Veel vieze mannen en rare verzoeken, maar ook berichten van vrouwen en meisjes die mij als inspiratie zien."

Loop je ook weleens tegen vooroordelen aan?
"Dat plussizemodellen niet hoeven te sporten, maar ook ik moet sporten. Daarnaast denken veel mensen dat mijn beroep geen echt werk is. Ik hoor vaak: 'Waar kan jij nou moe van zijn? De hele dag een beetje mooi doen en lief lachen'. Ik vind dat misschien wel het meest vervelende, want ook ik werk hard op zo'n dag."

Vind je dat het de goede kant op gaat qua diversiteit binnen de modewereld?
"Jazeker! Je ziet nu van alles. Nog niet elk merk wil hieraan toegeven, maar dat hoeft van mij ook niet. Tegenwoordig zie je modellen in alle maten en ook in verschillende huidskleuren. Ook dat vind ik erg belangrijk."

Welke boodschap wil jij aan onze lezers meegeven?
"Wees blij met jezelf, vergelijk jezelf niet met een ander en vooral niet met mensen op social media. Niemand is perfect, ook al lijkt dit soms zo. Op social media staan meestal alleen de dingen die gezien mógen worden. En vooral met de zomer die eraan komt; trek die bikini of zwembroek aan, trek je niets van een ander aan en geniet!"

Wat zou jij doen als je burgemeester van Delft was?
"Meer feestjes voor de jongeren, zoals vroeger. Ik heb het gelukkig nog meegemaakt, maar het uitgaan in Delft is wel erg achteruit gegaan. Maar voordat dit kan, eerst de coronacrisis oplossen natuurlijk."