Delftse senioren doen mee aan beweegles op muziek (foto: Delft voor Elkaar)
Delftse senioren doen mee aan beweegles op muziek (foto: Delft voor Elkaar)

Delftse senioren dansen op de binnenplaats

Algemeen

DELFT– Bij woonzorgcentrum Pieter van Foreest Delfshove klonk er vrijdag 17 april vrolijke muziek vanaf de binnenplaats.

In een voor een ieder, en dus ook voor senioren, lastige periode, was het de hoogste tijd om samen met Delft voor Elkaar in beweging te komen. Meer dan twintig enthousiaste deelnemers deden, uiteraard, op gepaste afstand mee aan de beweegles op muziek.

Bewegen op Muziek
Ook Delftse senioren gaan creatief om met de beperkingen die deze tijd met zich mee brengt. Daar waar veel mensen nu vooral online activiteiten opzoeken, swingen de bewoners van Delfshove liever offline. Om actief en gezond te blijven, deden ze daarom mee met de eerste editie van ‘Bewegen op Muziek’. Op de binnenplaats van het woonzorgcentrum, werd, onder begeleiding van Delft voor Elkaar, met plezier bewogen op eigen niveau De beweegles zorgt voor een leuke en gezonde afleiding, nu veel senioren al weken binnen blijven. De muziek zorgt daarbij voor de gewenste vrolijke stemming, maar zorgt tegelijkertijd voor een lekker tempo voor de oefeningen. Danspassen, beenspieroefeningen en armbewegingen, alles kwam voorbij. Senioren doen zowel zittend als staand mee. Voor iedereen een leuke en uitdagende les! Delfshove en het zorgpersoneel begeleidden de senioren veilig naar de binnenplaats en zorgden er samen met de buurtsportcoaches voor dat de anderhalve meter afstand te allen tijden werd bewaard. Het was een leuke, gezonde én veilige activiteit; volgende week weer!

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar, een samenwerkingsverband is op maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Bel naar 015 76 00 200 of stuur je (hulp)vraag per e-mail naar info@delftvoorelkaar.nl. Kijk op www.delftvoorelkaar.nl voor meer informatie en alle details.