Delft organiseert ook dit jaar weer acties om zich de naam 'Regenboogstad' eigen te maken
Delft organiseert ook dit jaar weer acties om zich de naam 'Regenboogstad' eigen te maken

Regenboogstad Delft zet nieuwe stappen

Algemeen

DELFT - Delft is een regenboogstad: een gemeente die met haar beleid actief inzet op de steun, sociale acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, en transgender- en intersekse personen (LHBTI). Daarom worden de komende periode weer stappen gezet om te laten zien dat je in Delft mag zijn wie je wilt zijn.

De gemeente zet met het Actieplan Regenbooggemeente Delft in op het faciliteren, ondersteunen en verbinden van activiteiten van organisaties en inwoners van Delft. Specifiek wordt er gewerkt aan het bevorderen van de sociale acceptatie én de weerbaarheid van LHBTl'ers in deze stad.

Acties
Gekoppeld aan het actieplan worden een aantal concrete activiteiten en acties door maatschappelijke partners uitgevoerd al dan niet in samenwerking met de gemeente. Onderdelen van het actieplan zijn het versterken van de weerbaarheid van LHBTI'ers door ontmoetingsavonden en het bevorderen van sociale acceptatie in het onderwijs, in de sport en in welzijn door voorlichtingen en investeringen in de gedragscode. Ook in algemene zin wordt veel aandacht besteed aan de bevordering van sociale acceptatie in de stad. Afgelopen Coming Out Dag stonden de roze 50+ ouderen centraal en iedere laatste vrijdag van de maand is er Roze Salon bij Pieter van Foreest in Delfshave. Dit jaar komt er extra aandacht voor 'paarse vrijdag' en dit voorjaar opent in Delft de Regenboogbrug. De Poppebrug naast het stadskantoor zal voorzien worden van de regenboogkleuren. Hierdoor kan iedere bewoner en bezoeker van Delft zien dat Delft er voor iedereen is. Deze uiting in de openbare ruimte is een resultaat van een burgerinitiatief. Er is daarnaast nog steeds een behoefte aan een LHBTI+ kunstwerk. De gemeente gaat samen met DWH betrokken burgers zoeken die hiermee aan de slag gaan.