Coronavirus inspireert Ger Timpman om te schrijven.
Coronavirus inspireert Ger Timpman om te schrijven.

Ger Timpman houdt coronadagboek bij

Algemeen

DELFT - Het coronavirus heeft een enorme impact op ouderen. Toch proberen zij er het beste van te maken. Zo haalt ook Ger Timpman (75) het beste uit deze moeilijke tijd. De oud-horecaondernemer en schrijver houdt een dagboek bij om inzicht te geven in wat hij nu zoal doet, nu hij de deur bijna niet meer uit kan.

Door Svjetlana Zivkovic

Het leven van Ger Timpman ziet er heel anders uit door de coronacrisis. "Normaal gesproken beleef ik een heleboel", vertelt Ger. "Ik tennis tweemaal per week, ga naar de sportschool of ik ga erop uit met de mountainbike. Jeu de boules is de woensdagmiddag bezigheid en verder ben ik dol op jazz muziek en musea. Ik bezocht vaak tentoonstellingen en musea en ook bij jazzfestivals zijn mijn vrouw en ik aanwezig. Dat zit er nu helaas niet meer in door de wereldwijde corona uitbraak. Af en toe halen we een frisse neus, maar daar blijft het dan ook bij."

Aankomend boek
Vorig jaar verscheen het eerste boek van Ger en momenteel is hij druk bezig met zijn tweede boek. "Mijn tweede boek gaat over mijn belevenissen als bedrijfsleider van de Tent, nu Heinde en Ver en de boerderij van Gist-Brocades, nu DSM", vertelt Ger. Het boek bestaat vooral uit anekdotes uit zijn periode als horeca-ondernemer en uit verhalen van de persoonlijke kring van Ger, die iets hebben betekent voor Delft.

Coronadagboek
Het idee om een 'coronadagboek' bij te houden ontstond doordat de deur uitgaan er niet meer inzit en Ger toch iets nuttigs met zijn tijd wilde doen om mensen op de hoogte te brengen van het huidige dagelijkse leven van ouderen in deze crisis. "Voor mijn eerste boek heb ik schrijfcursussen gevolgd bij de VAK in Delft en is mijn interesse voor schrijven alsmaar groter en groter geworden", vertelt Ger. "Als er dan een idee in me opkomt, ga ik er meteen over schrijven. Dan pas kom je erachter hoeveel er in een korte tijd is veranderd en hoe ik zelf in deze moeilijke en onzekere coronatijden sta. Dat geeft een indrukwekkend beeld."
Fragment uit dagboek
Hier volgt een fragment uit het 'coronadagboek' van Ger Timpman:

Maandag 6 April
Laat opgestaan, rond 9.30 uur.
Om 10.30 uur weer sporten voor de TV, daarna douchen en koffie drinken.
Onze lieve vriendin gebeld, omdat zij al meer dan een jaar weduwe is. Gelukkig gaat het goed met haar, maar ja je bent toch alleen in je huis, dus even een hart onder de riem steken.
Geluncht en daarna een paar boodschappen gehaald bij de supermarkt.