Delfts blauwe pakken voor 25-jarig jubileum Delftse vriendengroep (foto: Koos Bommelé)
Delfts blauwe pakken voor 25-jarig jubileum Delftse vriendengroep (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Delfts blauwe pakken voor 25-jarig jubileum

Algemeen

DELFT - Een extra groot feest dit jaar! Niet alleen werd het carnaval weer traditioneel gevierd, de Delftse vriendengroep vierde dit jaar ook het 25-jarige jubileum van de groep. Ter ere van het kwart eeuwse jubileum, trokken de vrienden dit jaar een wel heel bijzonder pak aan.

Al 25 jaar viert deze vriendengroep met veel enthousiasme, passie, liefde en plezier het carnaval. Het geheim? "De gezelligheid en de hechtheid van de groep", zegt Caby Flaton, één van de leden van de vriendengroep.

Delfts blauwe pakken
"We komen natuurlijk uit Delft, dus het leek ons super leuk om voor dit bijzondere jubileum, Delfts blauwe carnavalspakken aan te trekken", zegt Caby Flaton, één van de pioniers van de groep. Richard van Langen, ook een pionier, noemde de actie een succes. "We kregen heel veel leuke reacties op de pakken. Mensen om ons heen die foto's van ons maakten, toeristen die met ons op de foto wilden of gewoon mensen die kwamen kijken." Ook pionier Maarten Plooij vond het een geslaagde en mooie actie.

Vriendschap
De Delftse vriendengroep viert al jaren samen carnaval. "Het is altijd gezellig. Lekker samen de optocht in Delft bekijken en daarna met de bus naar het Brabantse carnaval in Breda om gezellig wat drinken in de kroeg." zegt Caby Flaton. "We kennen elkaar al zo ontzettend lang, dat partners en kinderen inmiddels ook al bij de groep zitten. We zijn heel hecht allemaal", vertelt Maarten Plooij. Volgens Richard van Langen is het geheim van de goede vriendschap er voor elkaar zijn en het gezellig hebben.