Logo delftopzondag.nl
Het verkeersbord geeft aan dat de straat niet mag worden ingereden door vrachtwagens
Het verkeersbord geeft aan dat de straat niet mag worden ingereden door vrachtwagens (Foto: )

'Verkeersellende' Yperstraat

DELFT - Kritiek wordt geuit op de huidige verkeerssituatie in de Yperstraat. De smalle straat die de Kruisstraat met het Oosteinde verbindt veroorzaakt overlast bij bewoners.

"Vrachtwagens gebruiken ons straatje, maar ze kunnen de bocht helemaal niet maken", vertelt bewoner Cees Schaareman. "Daar ben ik regelmatig getuige van. Laatst nog werd mijn stoeppaal geramd door zo'n gevaarte. Uiteindelijk heb ik de chauffeur ervan overtuigd dat terugrijden de enige optie was om de binnenstad uit te komen. Bij het uitrijden, wat uiteraard met de nodige moeilijkheden gepaard ging, is het verkeersbord bijna geplet tegen mijn zijmuur. Het straatje is slechts drie meter breed en biedt geen ruimte voor dit soort praktijken."

Verboden
Onlangs zijn door de gemeente verkeersborden geplaatst die aangeven dat de straat niet mag worden ingereden door gemotoriseerd verkeer vanaf de kant van het Oosteinde en aan de kant van de Kruisstraat niet mag worden ingereden door vrachtverkeer. Toch lijken vrachtwagens voor deze route te kiezen, waarvoor veelal dezelfde verklaring wordt gegeven. De TomTom geeft de Yperstraat namelijk aan als snelste mogelijkheid om de binnenstad te verlaten, wat voor verwarring zorgt bij bestuurders. Iets wat dringend moet veranderen, vindt Schaareman. "Die valse informatie moet worden aangepast."

Mobiliteitsplan
De gemeente Delft geeft aan bezig te zijn met het mobiliteitsplan, wat ook gevolgen zal hebben voor de situatie in de Yperstraat. In de verdere uitwerking van dit plan wordt onderzocht of en waar het wenselijk is om het autoluwplusgebied, ofwel voetgangersgebied binnenstad, verder uit te breiden. Maar volgens Schaareman is er een snellere oplossing: "Zet een paar paaltjes neer aan de kant van het Oosteinde, zodat de weg afgesloten wordt. Dan ben je van al dat verkeer af."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten