Logo delftopzondag.nl
Wessel van Vliet (hier de bovenhangende partij in het kopduel) kende door een zware blessure een valse start bij Full Speed, maar knokte zich na zijn blessure snel in de basis van de koploper in de derde klasse. (foto: Roel van Dorsten)
Wessel van Vliet (hier de bovenhangende partij in het kopduel) kende door een zware blessure een valse start bij Full Speed, maar knokte zich na zijn blessure snel in de basis van de koploper in de derde klasse. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Voor Wessel van Vliet telt dit seizoen alleen het kampioenschap

  sport

DELFT - Full Speed is na de winterstop verder gegaan met waar het in december mee eindigde: winnen. Volgens Wessel van Vliet, zou het weleens een mooi seizoen kunnen worden.

Door Alphons de Wit jr.

Toch heeft de centrale verdediger ook oog voor verbeterpunten. "Want afgelopen zondag tegen SEP was het echt niet goed van onze kant. Het was nat, er waaide een harde wind en zij hebben echt een werkploeg, waardoor wij niet aan het voetballen kwamen. Daarom was ik zondag ook niet tevreden, maar maandag smaakten die punten toch wel goed."
Het leidt ertoe dat Full Speed gedeeld koploper is, samen met Charlois. "Voorlopig staan wij bovenaan en zullen we vooral met hen om het kampioenschap moeten strijden. Ik vind ook dat dat de doelstelling moet zijn; zou ook echt teleurgesteld zijn als het ons niet lukt. We hebben namelijk een ontzettend goede ploeg met een mix van routine en jonge talenten."
Van Vliet meldde zich begin vorig seizoen aan aan sportpark Kerkpolder. "Ik speelde bij VUC, maar heb ook een drukke baan en een kind. De prioriteiten verschoven een beetje en ik wilde het voor wat betreft het voetbal wat rustiger aandoen. Ik had met Wilhelmus al eens bij Full Speed in de poule gezeten en met VUC tegen ze voor de beker gespeeld. Inmiddels stond mijn beste vriend Reinder Pul er onder de lat en die had het er erg goed naar zijn zin. Ik werd zo enthousiast van zijn verhalen, dat ik me ook aanmeldde en ik heb geen moment spijt gehad."

Blessureleed
De inmiddels 28-jarige verdediger begon bij zijn nieuwe club met een vliegende start in de voorbereiding, maar al snel sloeg het noodlot toe. "In de eerste wedstrijd maakte ik een sliding, maar werd ik door mijn tegenstander op mijn knie geblokt. Hierdoor zat mijn meniscus helemaal aan de zijkant van mijn knie. Ik ben nog wel naar huis gereden, maar wist dat het niet goed zat. Gelukkig kon ik snel worden geopereerd, want de meniscus zelf was nog in goede staat. Gelukkig is de revalidatie snel gegaan en kon ik de tweede seizoenshelft weer meedoen. Ondanks dat was het natuurlijk wel een valse start, want als nieuweling wil je graag laten zien wat je waard bent. Zeker omdat het ook een warme club is, waar ik van het begin af aan goed ben opgevangen. Het is mooi om te zien hoe goed hier alles is geregeld bij de club en hoeveel mensen er nauw bij de club betrokken zijn."

Eenheid
In zijn eerste seizoen bij Full Speed plaatste Van Vliet zich voor de nacompetitie, wat uiteindelijk niet tot promotie leidde. "Toen waren we misschien nog niet echt een team, was er onderling ook iets meer strijd. Nu is dat niet het geval en staan alle neuzen dezelfde kant op." Zou dat te maken kunnen hebben met de nieuwe trainer Frank Verhaar? "Ik vond Richard Langeveld ook een goede trainer en een heel aardige vent, maar wat mij betreft had het soms wat scherper gemogen: als iemand het groepsproces verstoort, mag die aangepakt worden."
Onder Frank Verhaar staan alle neuzen dezelfde kant op. "Hij is vooral duidelijk en soms ook streng. Toen hij aantrad, vroeg ik me af of hij in staat was om ook de jongens met wie hij samen heeft gevoetbald aan te pakken. Dit blijkt zeker het geval en dat vind ik hartstikke knap. Wat dat betreft denk ik dat hij zeker een trainer met potentie is."

Prestaties
Onder Frank Verhaar werden dit seizoen twaalf van de veertien wedstrijden gewonnen. "Dat verbaast me niks, want vorig seizoen hadden we al een heel goed elftal. Daar kwamen aan het begin van dit seizoen Patrick van Leeuwen en Samet Mermer nog bij en inmiddels is ook Donny van Oijen aangesloten."
Wat zijn eigen rol in het succes is? "Ik speel centraal achterin en we hebben in die veertien wedstrijden slechts twaalf tegengoals geïncasseerd; dat zegt wel wat denk ik. Verder denk ik dat ik mensen goed kan neerzetten en lukt het me om ze bij de les te houden. Daarnaast scoor ik meestal wel regelmatig, maar dit seizoen staat de teller nog op nul. Wel ben ik trots op mijn lange pass en de rust die ik aan de bal heb. Dat is belangrijk, want in de meeste wedstrijden hebben we zo'n 70 procent balbezit en dan heb je als centrale verdediger veel balcontacten."
Wat het spelen in de verdediging bij Full Speed extra mooi maakt voor Van Vliet, is dat hij zijn beste vriend Reinder Pul achter zich weet. "Dat vind ik toch wel heel bijzonder. Een andere vriend van ons, Volkan Imeci, pendelt tussen 1 en 2 en als we met zijn drieën op het veld staan, geeft dat een extra dimensie. We peppen elkaar tijdens de wedstrijden op en als ik in de fout ga, weet ik dat Reinder er is om die te herstellen. Andersom geldt trouwens hetzelfde. Hopelijk kunnen we dit seizoen samen het kampioenschap vieren."

Meer berichten