Erica Wiegman is blij met haar nieuwe salon. (Foto: EvE)
Erica Wiegman is blij met haar nieuwe salon. (Foto: EvE)

"Ingericht in eigen stijl en beter bereikbaar"

Algemeen

DELFT - Sinds 2 januari is Kapsalon Mienis gevestigd aan de Roland Holstlaan 20, tegenover winkelcentrum In de Hoven. Eigenaresse Erica Wiegman is trots op en heel blij met haar nieuwe pand. "Het voelt heel eigen."

Meer dan 53 jaar was Kapsalon Mienis te vinden aan de Spoorsingel. De verhuizing was dus best een stap. "Maar wel een stap die we met volle overtuiging genomen hebben", aldus Erica. "We wilden heel graag een pand op de begane grond, en gemakkelijker bereikbaar voor ons personeel en voor onze klanten. Dat hebben we aan de Roland Holstlaan gevonden."

Strak en modern
Ook niet onbelangrijk, in het nieuwe pand heeft Erica de vrijheid om die helemaal in de door haar gewenste stijl in te richten. "Daardoor voelt het echt eigen." Waar het oude pand een klassieke uitstraling had, koos Erica in het nieuwe pand voor een moderne ambiance: "Een industriële look, met antracietgrijs, zwart en wit. Strak en modern. Echt mijn stijl." Bovendien is de nieuwe salon veel praktischer ingericht waardoor de vloeroppervlakte efficiënter gebruikt kan worden. "We hebben nu 12 werkplekken met vier wasbakken,, die goed gebruikt kunnen worden en daarmee zijn we er functioneel op vooruit gegaan." De eerste reacties van de klanten zijn positief "Mensen zijn blij met de verbeterde bereikbaarheid en het licht. Hoewel er altijd mensen zijn die niet zoveel met de industriële uitstraling hebben, vinden ze vaak wel dat het allemaal mooi is ingericht en goed bij elkaar past. En dat vinden we fijn om te horen, want er is natuurlijk lang en goed over nagedacht."

Zonder afspraak
In het nieuwe pand blijft het vertrouwde concept van Kapsalon Mienis gehandhaafd: "Wij werken zonder afspraak. Je kunt zo naar binnen lopen", benadrukt Erica, die zelf ook nog drie dagen op de werkvloer staat. "Hoewel ik ondernemen ook geweldig vind en het niet meer fulltime zou willen doen, ben ik nog wel heel graag met het vak bezig. Mijn hart en passie liggen bij het kappersvak", aldus Erica, die het vak leerde bij Mienis. De zaak overnam en nu leiding geeft aan de 17 kapsters van haar team. "Contact met je klanten blijft toch het leukst. Ik wil mensen graag verrassen met het resultaat. Dat ze ontdekken dat er veel meer met hun haar kan dan ze voor mogelijk hielden." Daarnaast deelt ze graag ook haar passie: "Ik vind het leuk om klanten ook te vertellen hoe ze thuis het beste resultaat kunnen behalen."

Ook de nieuwe ambiance van Kapsalon Mienis, en de passie van Erica en haar mensen ervaren? Stap dan gerust eens binnen aan de Roland Holstlaan 20!