Afbeelding

Evert Hellebrekers (88)

Algemeen

Wat doet u hier in het Centrum?
"Ik kom even hier winkelen, even boodschappen doen. Want ik ben trouw aan de binnenstad. En ik heb heel lang in de binnenstad gewoond."

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Nou ik ben een boek aan het schrijven over 'Hellebrekers', dat is een geschiedenis van 150 jaar. Dat vreet energie, aandacht, verzamelen, onderzoeken dus ja."

Wat zijn uw plannen voor de komende periode?
"Ach ja, wat lopen, beetje van alles en nog wat. Uitgaan is ook gezellig, als het mogelijk is. Ik werk niet meer dus een hele andere invulling van het leven."

Wat was voor u het nieuws van de week?
"Nou ja, wat het nieuws… Niet echt nieuws, maar voor mij wel. Ik heb de oorlog meegemaakt en voor mij was het nieuws de herdenking van Auswitch. Ik heb het toen ook meegemaakt. We zijn weggebombardeerd in Rotterdam. Mijn vader heeft toen ook een paar dagen gezeten in het Oranjehotel in Scheveningen. Ik heb ook wel het staartje van de oorlog meegemaakt."

Wat is volgens u de mooiste plek in Delft?
"Ja, mooiste plek. Delft heeft heel veel mooie plekken. De ene net wat interessanter dan de ander, maar ik kan niet zeggen van nou jongens dat is de mooiste…."

Wie zou u nog graag willen ontmoeten?
"Mijn overleden vrouw. Dat zou heel speciaal zijn. Te vroeg verloren. Dus ja, daar houdt het eigenlijk een beetje op. Vele mensen leren kennen, ik hou van mensen. Maarja, mijn vrouw is m'n maatje geweest in het leven."