Afbeelding

Jade den Adel (26)

Algemeen

Jade den Adel (26) plaatst wekelijks informatieve YouTube video's over depressie, seks en van alles en nog wat voor haar bijna 14 duizend volgers.

Waarom wilde je hier op de foto?
"Ik wilde hier graag op de foto omdat mijn oma hier heel lang op de hoek heeft gewoond. Vanuit haar huisje had ze uitzicht over het Blauwe Hart en haar favoriete kerk."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Op dit moment ben ik nog redelijk herstellende van een depressie en een burn-out. Gelukkig gaat het op dit moment echt een stuk beter en voel ik mij steeds fitter. Ik vind het dan ook leuk om af en toe op te passen op een oppaskindje, een rondje door de stad te fietsen en YouTube video's te maken."

Hoe ben je begonnen met het maken van YouTube video's?
"Heel wat jaar geleden heb ik ooit een video geplaatst waarin ik seksuele voorlichting gaf. Deze video werd eigenlijk meteen zo goed bekeken dat ik besloot nog meer video's te maken over het desbetreffende onderwerp. Destijds ben ik toen samen met een oude vriendin een kanaal begonnen. Dit ging eigenlijk zo snel in stijgende lijnen omhoog. Veel te snel voor mij eigenlijk."

Waar haal je je inspiratie vandaan?
"Dagelijks stellen mensen mij veel vragen en zien ze mij als vertrouwenspersoon. Dit kan variëren van onderwerpen zoals; seks, liefde, drugs en depressie. Ik help mensen er graag mee. Op deze manier hoop ik de wereld een stukje beter te maken. Daarnaast heb ik ook een enorme liefde voor dieren."

Wat is volgens jou de kracht van je YouTube kanaal?
"Ik krijg altijd te horen van mensen dat ze mij heel echt vinden. Ik denk dat het belangrijk is om altijd jezelf te blijven. Ik neem eigenlijk nooit een blad voor de mond en maak alles bespreekbaar. Mensen vertellen mij wel eens dat ze het gevoel hebben dat ze bij mij terecht kunnen. Ik ben vroeger zelf ook gepest en heb ook nare dingen meegemaakt. Ik probeer dit om te zetten in positiviteit.

Heeft het pesten van vroeger nog invloed op je dagelijks leven?
"Ik heb er heel lang mee gezeten en alles is mijn tot in detail bijgebleven. Het meest pijnlijkste was dan ook toen de destijds populaire meiden mij op kwamen halen om buiten te spelen, ik mijn fiets ging pakken en iedereen verdwenen was. Ik wens het dan ook absoluut niemand toe om gepest te worden."

Waar komt je liefde voor dieren vandaan?
"Ik heb geen idee, maar ik houd zo ontzettend veel van dieren. Ik probeer dan ook zo vaak mogelijk dieren te redden of verzorgen als ze in nood zijn. Ik heb mijzelf dan ook meerdere keren uitgelaten over dit onderwerp."

Wat zou je doen als je de burgemeester van Delft was?
"Delft is echt een prachtige stad maar op het gebied van lekker uitgaan en feestjes vieren missen we echt nog een paar goede plekken. Als ik de burgemeester zou zijn zou ik dit willen verbeteren voor de jongeren."