Een koortje, gestoken in originele Dickens-kledij, zorgde voor een muzikale noot in Die Buytenweye (Foto: Gerard Vellekoop)
Een koortje, gestoken in originele Dickens-kledij, zorgde voor een muzikale noot in Die Buytenweye (Foto: Gerard Vellekoop) Foto: Gerard Vellekoop

Lichtjesavond in Die Buytenweye

Algemeen

DELFT - Ieder jaar staat de tweede dinsdag van december in het teken van Lichtjesavond in de Delftse binnenstad. In Die Buytenweye was de Lichtjesavond dit jaar naar de locatie zelf gehaald. Er was een live verbinding van het festijn op de Markt, zodat ook de bewoners die niet in de gelegenheid zijn er naar toe te gaan van dit evenement konden genieten.

Dinsdagavond 10 december was het een gezellige drukte in het restaurant. Bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers waren bijeen gekomen om met elkaar te genieten van de lampjes die in de kerstboom werden ontstoken. Die Buytenweye was geheel omgetoverd in kerstsfeer.

Kraampjes
Medewerkers liepen in prachtige Charles Dickens-kleding rond en er waren kraampjes waar allerlei leuke artikelen werden verkocht, waaronder kerststukjes, zelfgemaakte kaarten of feestelijke kleding. Er werden heerlijke winterse versnaperingen uitgedeeld, zoals erwtensoep, apfelstrudel en glühwein. Terwijl er werd genoten van de muzikale klanken met kerstliedjes, kon er een ritje op de fietsriksja worden gemaakt die in kerstsfeer omgetoverd was en waar enthousiast gebruik van werd gemaakt.

Kerststuk
Zowel op de Markt als in Die Buytenweye was een film te zien waarop iemand werd bedankt. Een bewoonster van Die Buytenweye had hieraan meegewerkt. Ze had een kerststuk gemaakt die ze speciaal aan één van haar dochters wilden geven als dank dat ze altijd voor haar klaar staat. Een mooi gebaar wat bij vele aanwezigen voor ontroering zorgden.
Om 19.00 uur was het dan zover. Terwijl de duizenden lampjes in de kerstboom op de Markt werden ontstoken, gingen tegelijkertijd de lampjes van de kerstboom zowel binnen als buiten in Die Buytenweye aan. Het was een prachtig gezicht en al met al een zeer geslaagde avond!