Afbeelding

Maria Bentvelsen (60)

Algemeen

Wat doet u hier bij het Vermeercentrum?
Ik liep hier langs nadat ik klaar was met boodschappen doen. Daarnaast heb ik vandaag een vrije middag dus ga ik nog even lekker een rondje over de markt lopen.

Wat maakt Delft zo speciaal voor u?
Ik kan heel erg van Delft genieten. Je merkt gewoon echt het heerlijke sfeertje wat hier hangt. De binnenstad is ook niet te groot. Je kunt er in een uurtje lekker door heen lopen op je vrije middag of in het weekend.

Wat doet u zoal in het dagelijks leven?
Ik werk in het ziekenhuis als secretaresse. Ook heb ik vele hobby's zoals koken, sporten en hardlopen. Ik heb vijf jaar geleden de New York Marathon gelopen. Dat was een hele bijzondere ervaring.

Staat er voor de komende periode nog wat leuks op de agenda?
Op dit moment ben ik nog aan het revalideren, dus voor nu doe ik het lekker rustig aan. Maar op de langere termijn wil ik wel weer gaan trainen voor het lopen van een halve marathon. Daar heb ik nu al zin in.

Wie zou u ooit nog willen ontmoeten?
Koningin Maxima. Ik vind haar zo'n ontzettende topvrouw. Gewoon alles wat zij doet en waar ze zich voor inzet vind ik echt te gek. Ik zou stiekem wel eens een kopje thee met haar willen drinken.

Wat is de mooiste plek in Delft?
Het allermooiste stukje van Delft vind ik de Kerkstraat en dan vooral vanaf één van de bruggetjes. Dan kijk je zo mooi de straat in en zie je de Nieuwe Kerk. Echt prachtig!