<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Titelpagina van Delfts gezangboek ‘Cantuale Novum’ uit 1566 (copyright: Stadsarchief Delft).
Titelpagina van Delfts gezangboek ‘Cantuale Novum’ uit 1566 (copyright: Stadsarchief Delft). (Foto: )

Historisch Delfts gezangboek 'Cantuale Novum' uit 1566 centraal bij scratch, lezing en vesper in Schuilkerk Bagijnhof

DELFT - Op zondag 10 november komt de Schola Laudunensis uit Leiden naar de Oud-Katholieke Schuilkerk (Bagijnhof 21, Delft).

Zij zingen de eerste vesper van de feestdag van Sint Maarten (11 november) uit het Delftse gezangboek 'Cantuale Novum' (1566). Voorafgaand aan de vesper is er een 'scratch' met zangpedagoge Margot Kalse. Daarna geeft dr. Gerrit Verhoeven een lezing over de historische context van de Cantuale Novum.

Voorganger is pastoor Robin Voorn. Het programma start om 14.00 uur, de vesper begint om 16.00 uur. Toegang is gratis; een gift tijdens de collecte is welkom.

Schola Laudunensis
De Schola Laudunensis is eind 2005 opgericht in Leiden, en legt zich toe op het uitvoeren van een zo oorspronkelijk mogelijke vorm van het Gregoriaans. Zij is van mening dat het Gregoriaans niet volledig tot zijn recht komt buiten de liturgie waarvoor het bedoeld is en waaraan het dienstbaar dient te zijn.

De Schola Laudunensis wil daarom een brug vormen tussen de grotendeels gescheiden werelden van de oude muziek en de kerk. Het gezelschap verzorgt vier of vijf missen of diensten per jaar. De Schola wordt begeleid door de zangpedagoge Margot Kalse.

Vieringenreeks 'Hemels'
Muziek en met name liturgische muziek kan je het gevoel geven dat je even in de hemel bent. Daarom presenteert de oud-katholieke Schuilkerk dit najaar een reeks vieringen met het thema 'Hemels'. De muziek uit diverse tradities, Engels, orthodox, gregoriaans, etc. wordt steeds in een mooie liturgische setting ten gehore gebracht. Soms is er vooraf een lezing of korte inleiding over de betreffende muziek. De vieringenreeks 'Hemels' is een initiatief van de Oud-Katholieke Parochie in Delft. Ga voor meer informatie naar de website: http://delft.okkn.nl.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>