<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Nachtburgemeester Leo Quack promoot de 'Gouden Klinkers' in de Jozefstraat (Foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo Quack promoot de 'Gouden Klinkers' in de Jozefstraat (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

DELFT - Sinds mijn laatste bijdrage hebben we, de Hoffotograaf Koos Bommelé en ik, weer niet stilgezeten. Het is zelfs zo dat er in Delft zoveel te beleven valt, dat we keuzes moeten maken en helaas niet overal bij aanwezig kunnen zijn.

Wel waren we bij 'Delft verbindt'. Wat mij betreft was de nieuwe opzet een groot succes. Waar vroeger alles op een hoop werd gegooid, waren er nu categorieën, waardoor er geen appels met peren vergeleken hoefden te worden. Verder weten Maartje en Kine alles met hun scherpe teksten perfect te duiden.

De Tobbe
Koos en ik genoten van een Elvis-imitator bij De Tobbe. Het is toch mooi wat daar allemaal wordt georganiseerd, want een paar weken later werd ook de strijd tussen The Rolling Stones en The Beatles goed bezocht.
We begaven ons op cultureel vlak door naar het unieke kunstwerk 'Narrow House' in de Oude Kerk te gaan kijken. Een bijzonder tafereel! Volgens mij moest je zo dun als een TL-buis zijn om er binnen te komen. Het huis was speciaal vanuit Frankrijk naar Delft gekomen. Dat heeft een hoop voeten in de aarde gehad, maar wat ons betreft zeker alle moeite waard.

Gouden klinkers
Verder bracht ik een bezoek aan de Maria van Jessekerk, toen de tweede tranche gouden klinkers in de Jozefstraat van het Molenpoort werd onthuld. De actie blijkt een succes, want de kerk zat afgeladen vol met mensen die zo'n tegel cadeau hebben gekregen.

We lopen niet alleen veel evenementen af, maar we zijn ook alvast bezig met de planning ervan. Zo zijn de voorbereidingen voor het Bluesfestival in volle gang. We zijn de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat het moeilijk wordt om de editie van afgelopen jaar te overtreffen. We lopen toch tegen grenzen aan. Een andere hobby is natuurlijk het Varend Corso. Daar gaan we ons ook dit jaar weer voor inzetten en onlangs werd tijdens een uiterst gezellige bijeenkomst duidelijk dat het thema komende zomer 'Showtime' is. Ook zal het programma dit jaar anders zijn dan normaal en wordt Delft al op vrijdagavond aangedaan. De tijd zal uitwijzen of dit een succes is of niet.

Agathaplein
De nieuwe inrichting van het Agathaplein zal dat zeker zijn. Er zijn plannen in overvloed, maar ik vrees dat de financiën weleens roet in het eten kunnen gooien. Dat is jammer, maar ook wel logisch. Een project dat zeker fantastisch zal worden is het Huis van Delft, een initiatief van Chris Oomen, waarvan vorige week de eerste paal in de grond is geslagen. Het duurde even voordat alle afspraken rond waren en Chris heeft ervoor moeten vechten, maar vlak naast het station zal een visitekaartje voor Delft verrijzen. Ook de tentoonstelling van Pieter de Hooch was trouwens een visitekaartje voor de stad.

Halloween
Dan was het anderhalve week geleden ook leuk om te zien hoe Halloween in sommige wijken leeft en ook het carnaval is weer zachtjes aan losgebarsten. Dan zie je toch dat veel mensen interesse hebben in deze feesten. Datzelfde geldt uiteraard voor Sinterklaas en ik zou het fijn vinden als volwassenen de kinderen nu eens lekker feest kunnen laten vieren zonder te zeuren over de kleur van de pieten.
Verder is er dit weekend weer genoeg te doen in de stad. Vrijdag was er het Irish Pub Festival, op zondag staat een wijn- spijswandeling op het menu en gedurende het hele weekend valt te genieten van het KnapSack festival. Geen reden of alibi voorhanden om u te vervelen dus!

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>