De speelgoedbeurs in Pijnacker verliep soepel en succesvol
De speelgoedbeurs in Pijnacker verliep soepel en succesvol

Speelgoedbeurs groot succes

Algemeen

PIJNACKER - Op zaterdag 2 november organiseerde Speelotheek Harlekino haar jaarlijkse tweedehands speelgoedbeurs in de basisscholen Ackerweide en De Bonte Tol in Pijnacker. Het speelgoed werd ingebracht door 180 deelnemers en weer verkocht aan 402 klanten. De omzet lag hoger dan voorgaande jaren.

Dit jaar was het de 26ste keer dat de vrijwilligers van Harlekino deze tweedehands speelgoedbeurs organiseerden. Onder de 180 deelnemers waren veel trouwe klanten, zij brachten 551 bananendozen met speelgoed binnen. Tijdens de beurs wisselden 4167 stuks speelgoed van eigenaar. De opbrengst van het speelgoed werd verdeeld: 70 procent gaat naar de inbrenger, de rest is voor de speelotheek. 
De basisscholen werden op vrijdagmiddag omgetoverd tot een winkelvloer en in de vroege avond stroomde het speelgoed binnen. Alle categorieën speelgoed waren zoals vanouds aanwezig: babyspeelgoed, groot (buiten)speelgoed, spellen en puzzels, boeken en DVD's, constructiespeelgoed, speelsets, poppen, dieren, voertuigen, verkleedkleding, muzikaal speelgoed, knutselspullen, games en ontdekmaterialen. Bij de uitgang was het mogelijk om speelgoed te doneren aan één of meerdere goede doelen: Speelgoedbank IKKROS en Minibieb/Kinderzwerfboek.

Duurzaam alternatief
In de 26-jarige geschiedenis van de beurs is het karakter nogal veranderd. Van een kleinschalige uitwisseling van speelgoed tot een grootschalige en professioneel georganiseerde speelgoedbeurs. Ook het motief van de kopers is veranderd. Waar in de beginjaren vooral de scherpe prijzen aantrekkelijk waren, speelt tegenwoordig het motief duurzaamheid een groeiende rol. De beurs vormt in veel gezinnen een duurzaam alternatief voor de cadeaus in de decembermaand.