Het Gouden straatje in de binnenstad, nu al een begrip?

Als het aan de stratenmakers Wim van Dam en Rick van Weeren van Beije B.V. ligt wel...
Het Gouden straatje in de binnenstad, nu al een begrip? Als het aan de stratenmakers Wim van Dam en Rick van Weeren van Beije B.V. ligt wel...

Jozefstraat in Delft transformeert tot permanente gouden loper

Algemeen

De eerste vierkante meters vol gepersonaliseerde gouden klinkers in de Jozefstraat in Delft zijn onlangs onthuld. Tijdens een feestelijke bijeenkomst verrichte wethouder Bas Vollebregt de handeling.

De klinkers zijn cadeau gedaan door Delftenaren en niet-Delftenaren, als blijk van waardering voor iemand die zij 'goud' vinden.

Themajaar Gouden Eeuw
Speciaal in het kader van het Gouden Eeuw themajaar krijgen alle klinkers een permanente plek in de Jozefstraat in Delft. Onder de noemer 'Delft is goud, jij bent goud' krijgt iedereen die iemand 'goud' vindt dit jaar de kans om hun dierbare(n) op bijzondere wijze in het zonnetje te zetten. Namelijk met een unieke, gepersonaliseerde gouden klinker die voor eeuwig verankerd wordt in het straatbeeld van Delft.
Met de verkoop van bijna zeshonderd klinkers beleeft het project, dat op 3 mei dit jaar werd gelanceerd, een succesvolle start. De eerste 215 gepersonaliseerde klinkers zijn nu dus in de Jozefstraat onthuld. "Een glanzende aftrap!" sprak wethouder Bas Vollebregt. "Samen toveren wij de Jozefstraat gedurende het jaar om tot een prachtige gouden loper, waarbij elke klinker symbool staat voor een persoonlijk, bijzonder en veelal ook een ontroerend verhaal dat mensen met elkaar verbindt."

Feestelijke middag
De feestelijke middag begon in de Maria van Jessekerk. Aansluitend volgde onder begeleiding van een in goud gehulde danseres een muzikale optocht naar de Jozefstraat. Daar werd onder luid applaus van de circa vierhonderd gevers en ontvangers van de gouden klinkers de onthullingsceremonie voltrokken door wethouder Vollebregt. Vervolgens gingen alle aanwezigen met elkaar in de Jozefstraat op de foto. Een bijzonder idee: al deze mensen hebben een band met de persoon van wie de gepersonaliseerde klinker nu voor eeuwig en altijd in de Jozefstraat ligt.