Handen uit de mouwen, want het is zo gezellig om samen met elkaar iemand anders te helpen...
Handen uit de mouwen, want het is zo gezellig om samen met elkaar iemand anders te helpen...

Het Boek Tanthof organiseert tijdcollecte

advertenties

De afgelopen weken hebben ruim zeventig Delftenaren zich ingezet voor hun medemens. Dit kwam op een bijzondere manier tot stand.

GKV is een actieve gemeente die al enkele jaren omzien naar elkaar en naar hun medemens in de stad. Zo hebben ze al jaren een mooie samenwerking met Present Delft. Een organisatie die helpt mensen helpen. De GKV heeft de handen ineen geslagen samen met CGK Het Boek in Tanthof en een tijdcollecte georganiseerd.

In plaats van het geven van geld, geeft men een stukje van hun tijd en talenten.

Er zijn achttien projecten geweest waarin tuinen, slaapkamers en woonkamers zijn opgeknapt. Daarnaast zijn er wandelingen, spelletjesavonden, muziekmiddagen georganiseerd voor ouderen en mensen met een beperking. Ook werd er gekookt voor deelnemers van de telefooncirkel die elkaar op deze manier konden ontmoeten.
Jong en oud deden mee. Zo deden kinderen mee met hun ouders. Men komt op deze manier al op jonge leeftijd op een makkelijke manier in aanraking met vrijwilligerswerk en wordt het omzien naar elkaar NORMAAL.
Deelnemers reageren ook positief: "Het is gezellig om zo samen met elkaar iemand anders te helpen. In korte tijd krijg je echt iets voor elkaar, wat al lange tijd was blijven liggen."
Dorothea Langeveld, de coördinator van Stichting Present Delft: "Het betreft een initiatief dat volgend jaar zeker weer een vervolg krijgt."