<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Denk mee over de plannen m.b.t. de herstructurering van het Prinsenhofgebied!
Denk mee over de plannen m.b.t. de herstructurering van het Prinsenhofgebied!

Werkgroep Prinsenhofgebied deelt eerste resultaten

DELFT - De werkgroep Prinsenhofgebied heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een toekomstperspectief op Museum Prinsenhof Delft, het Sint Agathaplein en het gebied eromheen. Tijdens een bijeenkomst op zaterdag 11 mei wil de werkgroep met de stad in gesprek over de eerste resultaten, zodat zij de reacties kan meewegen in het uiteindelijke perspectief. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via werkgroep@delft.nl.

De werkgroep is eind 2018 opgericht om mee te werken aan de plannen voor de ruimtelijke ontwikkeling van het Prinsenhofgebied. Niet alleen het museum, het Prinsenkwartier en directe omwonenden zijn vertegenwoordigd, maar ook organisaties en collectieven zoals de Slag om het Prinsenhof, Stichting Centrum Management Delft, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, Vrienden van het Prinsenhof en andere Delftenaren.

Wim van Leeuwen, werkgroeplid: "De groep is zo divers dat iedereen zijn eigen ideeën over het Prinsenhofgebied had toen we in december begonnen. Na intensief overleg en stevige discussies zijn we tot één set van uitgangspunten gekomen waar we ons allemaal in kunnen vinden. We zijn nu natuurlijk enorm benieuwd wat de stad - en daar bedoelen we alle wijken mee, dus ook inwoners buiten de binnenstad -  ervan vindt."

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst in Museum Prinsenhof Delft nemen leden van de werkgroep bezoekers mee in hun perspectief en de manier waarop dat tot stand is gekomen. De uitgangspunten voor onder andere de Waalse Kerk, de Prinsentuin en het Sint Agathaplein komen aan bod, evenals de sfeer en het gebruik van het gebied. Er is volop ruimte om in gesprek te gaan met de werkgroepleden en op het perspectief te reageren. De werkgroep verzamelt de reacties en weegt deze mee in de eindversie.

Locatie: Museum Prinsenhof Delft, Sint Agathaplein 1
Datum:  Zaterdag 11 mei
Ronde 1: 11.00 – 12.15 uur
Ronde 2: 13.30 – 14.45 uur

Aanmelden
De werkgroep vraagt geïnteresseerden om zich vóór 4 mei aan te melden voor de ronde van hun voorkeur via werkgroep@delft.nl, onder vermelding van hun naam, contactgegevens en het aantal personen waarmee zij willen komen. Bij grote belangstelling worden er extra rondes georganiseerd.

Status van deze eerste fase
Het perspectief vormt de eerste stap om tot een breed gedragen visie voor het Prinsenhofgebied te komen. De gemeente werkt het perspectief in overleg met de werkgroep verder uit tot drie scenario's voor de ruimtelijke ontwikkeling. Deze worden voor de zomer aangeboden aan het college van B&W en in het najaar voorgelegd aan de gemeenteraad.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>