Eerste Monteur Ron die al aardig op weg is met de reparatie van deze auto in de werkplaats van Idenburg Car Solutions.
Eerste Monteur Ron die al aardig op weg is met de reparatie van deze auto in de werkplaats van Idenburg Car Solutions.

Idenburg Car Solutions, alleen maar goed opgeleide medewerkers

Algemeen

DELFT - Idenburg Car Solutions is een BOVAG-erkend universeel autobedrijf, aangesloten bij Bosch AutoCrew.

Zo veelomvattend als de werkzaamheden nu zijn, zo kleinschalig begon het allemaal in 1994. Toen was het een kleinschalig bedrijf, helemaal gericht op het poetsen van de auto. Tegenwoordig is dit uitgebreid naar vrijwel alle werkzaamheden aan auto´s en campers. In de werkplaats wordt gewerkt aan de in-, uit- en overbouw van alle denkbare apparatuur, zoals cruisecontrol, carkits en zonnepanelen. Alle vormen van onderhoud, reparaties en keuringen worden uitgevoerd door opgeleide monteurs onder de vlag van AutoCrew. De oorspronkelijke poetsafdeling is nog steeds binnen het bedrijf te vinden. Dagelijks worden poetsbeurten uitgevoerd, van eenvoudig schoonmaken tot uitgebreide detailling. Het terug in nieuwstaat brengen van interieurbekleding behoort ook tot de mogelijkheden. En uiteraard zorgt Idenburg Car Wash voor een ècht schone auto aan de buitenkant.

1ste en 2de Monteur
Bij Idenburg Car Solutions werken echte specialisten in de werkplaats. Te beginnen bij Eerste Monteur Ron, die tevens gecertificeerd alarm-installateur klasse 1 t/m 5 is, maar ook inbouwspecialist. "Ik ben al veertien jaar in dienst en heb inmiddels certificaten voor inbouw navigatiesystemen, montage trekhaken, daarnaast ben ik turbo-en aircospecialist en doe ik storingsdiagnose", zegt Ron.
Een andere trouwe werknemer bij Idenburg Car Solutions is Colin, die Tweede Monteur is. Enige tijd geleden is hij begonnen met een driejarige opleiding bij Automotive Academy. "Het is een opleiding van in totaal twaalf cursussen, waarvan ik inmiddels vier certificaten binnen heb", aldus Colin. "De papieren voor airco-installatie en onderhoud heb ik onder andere al binnen. Gisteren heb ik ook mijn certificaat voor Turbo-specialist binnen gehaald."
De 'oogst' van Colin bij Automotive Academy is inmiddels: de certificaten 'Diagnose aan elektrische systemen', 'Werken aan hybride en elektrische voertuigen', 'toepassen van diagnose-gereedschap en werkplaatsdocumentatie' en 'airco- en verwarmingsystemen'. En Colin zegt: "Ik heb er dus nog acht te gaan in de komende jaren."

Een treetje hoger
Medewerker Lex is momenteel Tweede Monteur en is aan het leren voor een treetje hoger. Hij is via een BBL-traject aan het leren voor Eerste Monteur. "Ik ben dus vier dagen per week hier in de werkplaats te vinden en ga één dag naar school", zegt Colin. "Als ik dat uiteindelijk heb gehaald, dan ga ik hetzelfde traject als Colin doen, namelijk twaalf deelcertificaten halen."
Eigenaar Martin Idenburg legt uit, dat de monteurs sowieso vier trainingscursussen per jaar krijgen aangeboden bij de opleidingsinstituten van Bosch. "Om bij te blijven bij alle technologische ontwikkelingen in deze branche. Veel universeel autobedrijven kunnen bijvoorbeeld nog niet werken aan hybride voertuigen. Bij ons wel, want onze medewerker Colin heeft hiervoor dus zijn certificaat behaald." Zelf is Martin Idenburg veel op de werkvloer te vinden. Om iedereen aan te sturen en het reilen en zeilen binnen de bedrijfsmuren goed te laten verlopen. Net zoals zijn zoon Erik natuurlijk, die behalve bedrijfsleider vooral ook autodetailer is. "Auto's weer helemaal als nieuw maken, dat vind ik leuk aan mijn werk."
Ja, dat wil Martin Idenburg ook nog maar eens benadrukken: "Wij zijn een sterk en krachtig bedrijf, gespecialiseerd in diep polijsten, cleanen en bijvoorbeeld ook het aanbrengen van keramische coating en diverse andere beschermlagen."
Idenburg Car Solutions, ook hèt adres voor camperonderhoud en wash van uw auto in de wasstraat of één van de wasboxen op het terrein. Kom ook een keer langs met de auto!

Idenburg Car Solutions
Schieweg 81
2527 AT Delft
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl