Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

Algemeen

Comfortabel wonen in een rustig Koningsveld met leuke buren

DELFT - De afgelopen veertien jaar hebben Danièle Balk en haar vrouw in deze grote woning geleefd. Ze kregen op een gegeven moment een dochter, die zowat haar eigen appartement had in dit 'reuzenhuis'.

Danièle en haar vrouw hebben destijds voor deze woning in de wijk Koningsveld gekozen, vooral vanwege de ruimte. Het is een heel ruim opgezette woning, met uiteenlopende mogelijkheden. "Wij hebben als optie bij de bouw de keuken in de ruimte op de begane grond laten plaatsen", zegt Danièle. "Daar hebben wij de tuinkamer met een heel grote eettafel. En boven de woonkamer."
De ruimte op de begane grond is ook op veel andere manieren te gebruiken. Veel van de buren hebben er gewoon hun woonkamer, maar je zou er in combinatie met de inpandige berging bijvoorbeeld ook een praktijk aan huis kunnen inrichten. "Het is een heel stil huis, je hoort bijvoorbeeld niets van de buren. Over de buren gesproken, het is een gemengde buurt, met stellen, starters en ouderen. We hebben een buurtapp, onder meer voor inbraakpreventie en er wordt jaarlijks een buurtfeest georganiseerd."
Heel leuk aan de woonomgeving is, dat je vlak bij de Delftse Schie woont. Aan de oevers hiervan heb je een mooi uitzicht en sommige van Danièles buren hebben zelfs een bootje. "Maar nog idealer vind ik, dat je vlakbij het uitgaansgebied van Delft woont. Daar ben je echt zo vanaf hier."
En nu dan toch, ondanks al het woonplezier dat ze hier samen en met hun dochter beleefd hebben, een verhuizing. Het nieuwe huis waar Danièle gaat wonen, Boven de Hoven, wordt begin volgend jaar opgeleverd. Ze hebben een tijdelijke oplossing gevonden om die periode te overbruggen. "Maar dit huis was echt heel fijn, eigenlijk had ik hier gewoon willen blijven wonen", zegt Danièle. Bij binnenkomst is er een ruime inpandige berging, met buitendeur, met de opstelplaats van de wasmachine. De tuinkamer is achter en heeft een fraaie open keuken met een vaatwasser, een magnetron, een oven, een koelkast en een afzuigkap. Een grote schuifpui leidt naar de netjes aangelegde achtertuin op het noorden met middag- en avondzon. "Ook hoogzomer is er altijd een schaduwplek te vinden", zegt ze.
Op de eerste verdieping is er een grote, lichte woonkamer met een plafondhoogte van 2,8 meter. "Het balkon aan de voorkant is mijn favoriete plek van het huis", zegt ze. "In de ochtendzon kun je heerlijk bruin worden."
De tweede verdieping heeft vier slaapkamers, waarvan er twee zoals gezegd door hun dochter werden bewoond. Voor zijn er twee slaapkamers van respectievelijk 9 en 16,5 vierkante meter, met een toog aan elkaar verbonden. Achter zijn er twee slaapkamers van respectievelijk 7 en 14,5 vierkante meter. De tussengelegen moderne badkamer heeft een grote inloopdouche, een kast en twee wastafels. "De badkamer is vrij recent vernieuwd en we hebben een lichtkoepel laten plaatsen die open kan." In een vaste kast is de opstelplaats voor de CV-combiketel (Remeha 2016). In juni 2018 zijn vijftien zonnepanelen geplaatst met dertig jaar garantie. Hierdoor heeft het huis Energielabel A. Het groot onderhoud is prima in orde. Zo is het buitenschilderwerk uitgevoerd in 2017. Er is volop parkeergelegenheid, je kan altijd je auto kwijt.

Machteld van Meterenlaan 26
Vraagprijs is 599.500 euro k.k.
Open Huis 30/3 van 11-15 uur
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding