De spelers (vlnr) Astrid, Danny, Charlotte, Tessa, Sanne, Sven en Jorden van Hudito G1 helpen mee tijdens de komende collecte van Fonds Gehandicaptensport.
De spelers (vlnr) Astrid, Danny, Charlotte, Tessa, Sanne, Sven en Jorden van Hudito G1 helpen mee tijdens de komende collecte van Fonds Gehandicaptensport.

Overwin belemmeringen: Fonds Gehandicaptensport

Algemeen

Het groepje collectanten onder leiding van Frits Schneider is er al helemaal klaar voor. Vanaf zondag 31 maart is het weer zover, dan vindt de jaarlijkse collecte voor Fonds Gehandicaptensport plaats.

Frits Schneider leidt een groepje sporters van Hudito G-hockey. Niet de minsten, namelijk spelers van de G1. "Van de gehele opbrengst komt 50 procent ten goede aan Hudito G-hockey", vertelt Schneider. "De andere 50 procent gaat naar Fonds Gehandicaptensport, waarmee allerlei projecten worden gesubsidieerd. We gaan twee avonden collecteren in Tanthof-West, waarbij we vooraf samen eten en na afloop met elkaar een drankje nemen." Het team van Frits Schneider heeft als streefbedrag 700 euro voor ogen, waar hij heel tevreden mee zou zijn. "Dat betekent dat er 350 euro ten goede komt aan ons G-hockey, waarmee we onder meer onze reiskosten in de landelijke competitie kunnen minimaliseren. En we kunnen het natuurlijk gebruiken voor de kosten van de begeleiding bij internationale toernooien." Hudito G-hockey heeft vijf teams. Het G1 team speelt al jaren landelijk en internationaal en is de laatste twee jaar Nederlands kampioen geworden. De meeste spelers wonen begeleid, hebben een Wajong-uitkering of werken met een aanvullende uitkering van het UWV. "En dit jaar heeft ook ons G2 team zich voor het eerst voor de landelijke competitie geplaatst", aldus Schneider. "Onze club heeft één van de grootste G-afdelingen van Delft, met zo'n vijftig leden. Er zijn binnen Delft ook G-sport mogelijkheden bij voetbal, korfbal, roeien en judo." Van alle aangesloten sporters in Nederland is 1 procent een gehandicapte sporter. 50.000 Mensen dus die mede dankzij subsidiëring hun sport kunnen beoefenen. "Sporten is gezond en geeft plezier." www.fondsgehandicaptensport.nl.