<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
ArtNight: het nieuwe uitgaan: sociaal en creatief
ArtNight: het nieuwe uitgaan: sociaal en creatief (Foto: )

ArtNight: een alternatief avondje uit!

DELFT - Het concept 'ArtNight' vond zijn voedingsbodem in Berlijn. In een programma vergelijkbaar met 'Het beste idee van Nederland' of 'Shark Tank' werd het idee gelanceerd en al heel snel verspreidde deze activiteit zich over heel Duitsland.

Door Ruud Stift

Inmiddels kan een ArtNight worden bezocht in meer dan 50 steden in 6 landen: Duitsland, Oostenrijk Zwitserland, Engeland, Frankrijk en - recent- Nederland. Delft heeft op woensdag 20 maart de primeur! Het Boterhuis aan de Markt vormt het decor voor de eerste ArtNight. Volgens Vincent Cremer, die de marketing doet voor dit alternatieve uitje, is ArtNight een 'kwalitatieve uitbreiding op het eeuwige etentje'. Daarnaast vergroot het de 'culturele toegankelijkheid binnen en rondom Delft'.

Wat staat de deelnemers te wachten als ze zich aanmelden voor deze interactieve activiteit?
"Onder begeleiding van een lokale kunstenaar maak je een prachtig, eigen kunstwerk in circa twee, drie uur tijd. Op voorhand kunnen de deelnemers via de site een motief/methode van aanpak kiezen. Iedereen krijgt een stap voor stap uitleg, de kunstenaar legt de nadruk op diversiteit, verschil in uitvoering. Dus elk eindproduct ziet er anders, uniek uit!"

Vrijgezellenavond
Van abstract tot figuratief tot schetsmatig, alles is mogelijk binnen het te schilderen onderwerp. Vincent noemt ArtNight een 'alternatief voor al bestaande uitjes zoals babyshowers, vrijgezellenavond of bedrijfsfeest'.
"Niks is te raar. Laatst kreeg ik het verzoek om een mannelijk naaktmodel te leveren voor een vrijgezellenavond van twintig vrouwen. Leuk toch? Hilariteit verzekerd, maar daarnaast krijgt ook de creativiteit een boost. Het is weer eens wat anders, met ArtNight stap je even uit je comfortzone. Een avond vol plezier, menselijk contact en me-time."

Kunstenaar
Op 20 maart is Amelieke van de Lavoir de begeleidende kunstenaar. Ze kijkt uit naar deze nieuwe manier om kunst onder de aandacht te brengen. "Mensen hebben vaak het idee dat kunst te hoog gegrepen is, niet echt toegankelijk. Op deze manier wordt kunst heel laagdrempelig beschikbaar voor iedereen. Je kunt heel veel plezier beleven met kunst maken of door ernaar te kijken. Iedereen is vrij om er binnen het thema zijn eigen draai aan te geven. Ben benieuwd hoeveel creativiteit er vrij komt. We gaan een portret van Frida Kahlo schilderen. Leuk, want zij is een van mijn grootste inspiratiebronnen: haar levensverhaal, de intensiteit van de emotie in haar werken en het kleurgebruik. Hoe zij zich staande hield in de macho-cultuur in Mexico, dat alles spreekt mij erg aan. We werken met sneldrogende acrylverf op een doek van 30 x 40 cm." (zie ook: www.amelieke.nl)

Winactie
De ArtNights kennen een maximaal deelnemersaantal van 25 personen. Voor de introductie mag Delft op Zondag twee kaarten (normaal: 34 euro per stuk!) weggeven. Wil jij deze unieke ervaring 'live' meemaken en je creativiteit aanboren? Mail je gegevens naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet? Samen met je partner, vriendin, neef, opa of moeder je 'eigen' Frida Kahlo schilderen. Aanmelden kan via www.artnight.nl. Maandag 25 maart wordt een 'abstracte vrouw' geschilderd in De Bierfabriek in Delft.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>