<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Kinderen ontwikkelen zich tot bewuste wereldburgers op de International Secondary School in Delft
Kinderen ontwikkelen zich tot bewuste wereldburgers op de International Secondary School in Delft (Foto: )

International School Delft breidt uit met Secondary School

DELFT - In augustus 2019 opent International School Delft de deuren van een nieuwe secondary school. Daarmee komt ook internationaal voortgezet onderwijs beschikbaar in Delft.

De komst van de secondary school is al lang een wens van de gemeente, leerlingen en ouders en bedrijven in de regio. Met toevoeging van een Secondary School aan de reeds succesvolle Primary School biedt de International School Delft straks onderwijs aan circa 700 leerlingen van vier tot en met achttien jaar.

Presentatie
Fons Loogman, regiodirecteur Lucas Onderwijs:
"We hielden op 3 februari jl. een presentatie tijdens de 'Feel At Home International Community Fair' in het Haagse stadhuis, een beurs voor expats. Er bleek veel belangstelling voor een Internationale School in Delft. De expatmarkt is nog steeds groeiende en die willen hun kinderen graag dichtbij op school. Nu moeten ze naar Den Haag, Rotterdam of Oegstgeest."

Kenniswerkers
Wethouder Hatte van der Woude ziet nog een andere reden voor de komst van deze school:
"Het aanbod van internationaal onderwijs speelt een belangrijke rol in het vestigen van buitenlandse bedrijven in Nederland en het aantrekken van internationale kenniswerkers. Bij het werven van nieuw personeel, maakt de aanwezigheid van internationaal onderwijs het verschil.
Daarnaast dient het zowel de onderwijsbehoefte en het recht op onderwijs van kinderen uit internationaal georiënteerde gezinnen, als het economisch belang van de regio.
Maatschappelijk zien we onder meer een meerwaarde door gedeeld gebruik van maatschappelijke- en sportvoorzieningen, maar ook samenwerkingsvormen tussen scholen ten aanzien van het aantrekken van (internationaal) personeel, doorgaande leerlijnen en techniekonderwijs."

De Stichting Lucas Onderwijs, waar het Stanislascollege onderdeel van uit maakt, heeft een aanvraag ingediend bij het ministerie van OCW voor het bekostigen van de International School Delft Secondary School.
Excellent
De International School Delft biedt excellent onderwijs waarin kinderen zich ontwikkelen tot bewuste wereldburgers. De school heeft een nauwe band met Delft en de Technische Universiteit Delft; onderwerpen als innovatie, technologie, duurzaamheid, geschiedenis en kunst hebben een vaste plek in het onderwijsprogramma. De school is gelieerd aan het Stanislascollege Westplantsoen, dat bekend staat om de aandacht voor een brede vorming, een excellent programma en de vele (internationale) activiteiten.

Autorisatie
De school biedt nu het Primary Years Programma (4-11 jaar) en bereidt zich voor op autorisatie voor het Middle Years Programma (11-16 jaar). In de komende jaren wil de school ook het Diploma Programme gaan aanbieden. De International School Delft wil de vierde school in Nederland worden die een doorlopende International Baccalaureate Programma leerlijn aanbiedt. Zie voor meer informatie: www.ibo.org

Faciliteiten
De school wordt voorlopig gehuisvest in een bestaand schoolgebouw aan de Colijnlaan, op loopafstand van het centrum. De komende maanden wordt dit pand grondig verbouwd tot een excellente leeromgeving waarin alle benodigde faciliteiten, zoals een science lab, een designstudio en een mediacentrum, aanwezig zijn.

De gesprekken over de nieuwbouw zijn inmiddels gestart. Het ontwerp zal naadloos aansluiten bij eisen die het International Baccalaureate Programma aan het onderwijs stelt.

Loogman:
"Wij pakken het op, we gaan die school bouwen. Over een jaar moet de permanente huisvesting gerealiseerd zijn. Natuurlijk graag in de buurt van de Primary School. Daarom denken we aan een locatie in de buurt van de Jaffalaan.
We voorzien duidelijk in een behoefte met deze school. Als projectleider is Jaap Mos, een hele ervaren directeur, aangesteld. Hij heeft ook de internationale scholen in Den Haag, Maastricht en Utrecht helpen realiseren. Een zwaargewicht, iemand die overduidelijk van wanten weet."

Aanmelden
Leerlingen vanaf 4 t/m 14 jaar met een buitenlands paspoort, waarvan één of twee ouders in Nederland werken, kunnen zich aanmelden op de school. Ook Nederlandse leerlingen die minimaal twee jaar onderwijs in het buitenland hebben gevolgd of waarvan de ouders binnenkort naar het buitenland gaan voor werk kunnen zich aanmelden.

Voor meer informatie zie: www.internationalschooldelft.org

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>