De winnaars van het NK Escaperooms 2019, TJASK, geflankeerd door twee 'soldaten' van het fort
De winnaars van het NK Escaperooms 2019, TJASK, geflankeerd door twee 'soldaten' van het fort (Foto: )

Delfts Team wint NK Escaperooms 2019

DELFT - Afgelopen zaterdag 2 maart werd TJASK, het vriendenclubje Thijs, Joris/Jelle, Arjan, Stef en Krijn uit Delft, gekroond tot winnaar van het NK Escaperooms 2019.

Na drie wedstrijddagen: de eerste op donderdag 27 januari, de tweede (thuis) op zaterdag 16 februari en de finaleronde op zaterdag 2 maart kwam TJASK als beste naar voren met een voorsprong van 11 minuten op nummer 2.

Arjan Docter: "In oktober stond er een oproep van het NK Escaperooms op Facebook. Wij wisten niet eens dat dat bestond! Omdat we er als uitje minimaal drie per jaar doen, leek het ons een leuke uitdaging. Het thema tijdens het NK was 'Catch the psychopath'. Er deden maar liefst 650 teams mee. Na de eerste twee rondes in Boskoop waren er nog 150 teams in de race. Wedstrijddag twee 'liep' niet heel goed, dus we waren blij verrast met het mailtje van de organisatie de maandag erna: "Gefeliciteerd, jullie zijn door naar de finale!" Doorgedrongen tot de laatste 75 teams. Hierna hadden we twee weken om te relaxen en ons strijdplan te smeden. Zonder te pochen kan ik zeggen dat we als TJASK-ers redelijk op elkaar ingespeeld zijn, we vullen elkaar goed aan. Altijd gaan we met een plan de kamers in, iedereen weet wat hij moet doen. De een is communicatief sterk, de ander is goed in puzzels en weer een ander heeft een sterk analytisch vermogen.

Finale
De finaledag was in Stabroek, in een oud fort. Hier moesten we 16 kamers ontvluchten in een tijd van 10 minuten per stuk. Na een slecht begin eindigden we met een saldo van 4 uit 8 'escapes'. Toch verdienden we er een plek bij de laatste 18 mee. We scoorden 7 ontsnappingen uit de laatste 8 kamers en dat leverde ons de titel en de hoofdprijs: een lang weekend naar Boedapest, volledig verzorgd. Daar, in Hongarije, de bakermat van escaperooms, doen we ook twee escaperooms. Heel tof!"

 

Meer berichten
 
CustomHtml_1