Een optreden van Acoustic Maniacs in het Konings Huys op 9 maart a.s.
Een optreden van Acoustic Maniacs in het Konings Huys op 9 maart a.s.

Een avondje herkenbare muziek!

Algemeen

In het Konings Huys treden op zaterdag 9 maart de Acoustic Maniacs op. Het optreden is  vanaf 21.30 uur en de toegang is gratis.

De Haagse band Acoustic Maniacs is zo'n elf jaar geleden opgericht. Ze begonnen met z'n tweeën, maar later is de formatie uitgegroeid tot viermans band, met soms ook nog een gastspeler. Dit zorgt dat de band over een breed geluid beschikt. Door de nodige ervaring is het een goed geoliede machine geworden.
De stijl van de band is te omschrijven als semi-akoestische folk-rock muziek. Kenmerkend voor de band is de meerstemmige zang gecombineerd met mooie gitaar- en mandolineklanken.
De aantrekkingskracht van de band zit hem vooral in de afwisseling van modern materiaal en oude klassiekers, die op de juiste wijze worden gebracht. Van 100 procent akoestisch tot half elektrisch, van mooie luisterliedjes tot uptempo meezingers. Van The Eagles, Pink Floyd en Johnny Cash tot Avicii en Armin van Buuren.
Op zaterdag 9 maart komt de formatie zoals gezegd naar het Konings Huys in Delft in een viermans-bezetting. De keuze voor deze samenstelling benadrukt volgens het management daarmee de sfeer die de band gaat neerzetten: akoestisch doch met helder versterkt materiaal.