Een aantal van de inmiddels gediplomeerde zwemmers.
Een aantal van de inmiddels gediplomeerde zwemmers.

Zwemdiploma´s voor de kinderen van Redeos en Sophia Revalidatie

Algemeen

In Zwembad De Viergang in Pijnacker zijn afgelopen week de zwemdiploma´s uitgereikt. Kinderen van Redeos en Sophia Revalidatie mochten onder anderen afzwemmen.

Maar liefst twaalf kinderen zijn geslaagd, waaronder een aantal kinderen van genoemde organisaties. Negen kinderen hebben het A-diploma gehaald en voor het B-diploma zijn drie kinderen geslaagd.

Leuk en vertrouwd
´Zwemmen is leuk en moet vertrouwd zijn´, dat is de overtuiging waaruit Martijn van den Maagdenberg en Ton Lankhorst in 2015 Stichting Het Startblok hebben opgericht. Het begon allemaal in Zwembad De Viergang in Pijnacker. Inmiddels is de stichting uitgebreid en wordt er les gegeven op vier locaties. "Het uiteindelijke doel is om met nòg meer vrijwilligers op nòg meer locaties zwemlessen te verzorgen voor de mensen die ons zo hard nodig hebben", aldus eerstgenoemde. "Wij zorgen dat de zwemlessen aansluiten bij de behoeften van onze bijzondere zwemmers. Elk kind moet met plezier en vertrouwen kunnen zwemmen en/of bewegen in het water. Dit doen we vanuit liefde en passie." Kijk voor meer informatie op www.hetstartblok.com.