Het nieuwjaarsconcert bij Op Hodenpijl is deze keer in Zigeunerstijl met de Lincan Brothers.
Het nieuwjaarsconcert bij Op Hodenpijl is deze keer in Zigeunerstijl met de Lincan Brothers.

Nieuwjaarsconcert Op Hodenpijl in feestelijke zigeunerstijl

Algemeen

Roemeense Zigeunermuziek staat op zondag 20 januari op het programma bij Op Hodenpijl aan de Rijksstraatweg 20-22 in Schipluiden. Dan vindt namelijk het klassieke nieuwjaarsconcert plaats.

Uitvoerenden tijdens het nieuwjaarsconcert zijn The Lincan Brothers. De broers brengen bekende, vrolijke klassieke muziekstukken, jazz en swing. Volgens The Lincan Brothers zelf muziek recht uit het hart.
Tijdens het nieuwjaarsconcert is er een smeltkroes van virtuositeit en zigeunerpassie. Per muziekinstrument voorgesteld, zijn de Lincan Brothers Giani Lincan op de cymbalom, Paul-Cristi Turcitu op de viool en Jani Metso op de cello.
Dirigent Marco Bons vertelt tussen de muziekstukken door meer over de uitvoerenden, de instrumenten en de componist. Het is overigens zo, dat dirigent Bons elke derde zondag van de maand musici op het podium van Op Hodenpijl samenbrengt voor een klassiek concert. Kinderen tot twaalf jaar krijgen gratis toegang.
Het is mogelijk de middag af te sluiten met de zondagsproeverij in het restaurant. Het nieuwjaarsconcert begint om 12.00 uur, de toegangsprijs voor volwassenen is 16,50 euro en inclusief maaltijd is dit 32 euro. Kaarten verkrijgbaar via www.ophodenpijl.nl.
Bij het terrein van Op Hodenpijl is er ruime gratis parkeergelegenheid.