<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een deel van het ingezamelde vuurwerkafval.
Een deel van het ingezamelde vuurwerkafval.

De Bras haalt recordaantal kerstbomen en -hoeveelheid vuurwerkafval op

Net zoals overal in de stad is het nieuwe jaar in De Bras met knallende kurken, vuurwerk en feestvreugde ingeluid. Maar na het feestje is er natuurlijk wel rommel en dat moet worden opgeruimd.

Om met een goed en  opgeruimd gevoel 2019 te beginnen, hebben de bewoners letterlijk de daad bij het  woord gevoegd. Op vrijdag 4 januari zijn veel oude kerstbomen en een grote hoeveelheid vuurwerkafval ingeleverd bij buurthuis De Yp. Zodat de straten er al snel weer schoon bij lagen. Met maar liefst 220 kerstbomen en 700 kilogram vuurwerkafval is een nieuw record gevestigd.

Versnipperaar
Met de ´versnipperaar´ werden de kerstbomen in een handomdraai vermalen tot houtsnippers. De versnipperaar die beschikbaar was gesteld door de Gemeente Delft.
Overbodig waren derhalve de twee traditioneel aanwezige zee-containers. Ook overbodig was derhalve het af en aan rijden van extra afvalwagens - waarmee het afzetten van de parkeerplaatsen ook achterwege kon blijven.

Tot hilariteit
Een aantal kinderen had zo veel vuurwerkafval en kerstbomen ingeleverd, dat de aanwezige penningmeester zich, onder enige hilariteit, bediende van een ´tikkie´ om het geldbedrag over te maken. In plaats van in euromunten te geven.

Schadegevallen
Een nieuw jaar heeft natuurlijk heel leuke gevolgen. Er waren deze keer echter ook de nodige schadegevallen te betreuren: onder andere opgeblazen prullenbakken, zwartgeblakerde en beschadigde stukken straat, autoschades en het veel gebruikte kunstvoetbalveldje moesten het ontgelden.
De organisatie Buren van de Bras hoopt volgend jaar op dezelfde feestvreugde en bij sommige buren (klein en groot) beter besef dat sommige vuurwerkacties ook schade kunnen toebrengen aan bezittingen van eigen buren en publiek bezit, met bijbehorende kosten.
Buren van De Bras wenst iedereen een gezond en voorspoedig nieuw jaar. Buren van de Bras werkt met vrijwilligers en in samenwerking met sponsor-partners. Voor meer informatie zie www.burenvandebras.nl.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>