Derek van Goethem (33)

Wat ben je momenteel aan het doen hier?
We houden ons hier bezig met onderhoud, reparatie en restauratie van Porsches. Ook doen we zelf aan autosport. Met sommige Porsches zijn we een jaar bezig om die er weer helemaal als nieuw uit te laten zien.

Wat is jullie core business?
Eigenlijk de autosport en dan specifiek 'Arrive and Drive'. De coureur hoeft alleen maar naar het parcours te komen om te gaan racen. Wij verzorgen de rest. Van transport van de sportwagen, tot het verzorgen van de pitstop en rij-training.

Wat is het grote verschil tussen een gewone Porsche en een Porsche als racewagen?
In een racewagen gaat alles eruit dat niet nodig is. De rest van de auto wordt geperfectioneerd om te kunnen racen. En er wordt een veiligheidskooi ingebouwd.

Je verhaal klinkt als een jongensdroom?
Dat is het ook. Wij beleven zoveel plezier aan het werken met deze mooie auto's en het vertrouwen dat klanten in ons team hebben. We zijn ook snel gegroeid, maar aan goed geschoold personeel komen is een probleem. Er is een mismatch tussen opleiding en arbeidsmarkt. Ik zoek hoogopgeleid personeel dat in staat is om Porsches op te knappen en met geavanceerde apparatuur kan omgaan.

Wie zou je nog weleens willen ontmoeten en waarom?
Erwin Kremer. Hij zette in de jaren zeventig Kremer Racing op en boekte veel successen in de autosport met Porsches. Een groot voorbeeld voor mij en mijn bedrijf.

Meer berichten
 
CustomHtml_1