Deze vier topsporters vielen in de prijzen

Delftse schermers aan de top!

sport

In het weekend van 21 en 22 april 2018 vond het Nederlands Kampioenschap Schermen plaats in Almere. Hier wisten vier Delftse atleten het tot een podiumplaats te schoppen. David van Nunen schermde de hele dag sterk maar moest, na een razend spannende finale, genoegen nemen met een zilveren medaille in de categorie heren degen. In de categorie dames sabel kwam Lisa van der Linde tegen Delftse clubgenoot, Henriëtte Hofman. Van der Linde wist de halve finale naar zich toe te trekken, maar kon geen stunt verzorgen in de finale. Van Der Linde eindigde tweede, en Hofman derde. In de categorie heren sabel, lukte het Philippe Strijk een mooie derde prijs naar binnen te slepen. Al met al een succesvol NK waarmee Delft Fencing Club heeft kunnen bewijzen nationaal op het hoogste niveau mee te doen.