<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De organisatie, met de zoon van Hans Vermeulen, Tim, vergadert over het komende eerbetoon voor hem. (Foto: Martin Reitsma)
De organisatie, met de zoon van Hans Vermeulen, Tim, vergadert over het komende eerbetoon voor hem. (Foto: Martin Reitsma)

Copyright©Hans Vermeulen

Hans Vermeulen, zanger en componist, overleed op 9 november 2017 plotseling in Thailand, waar hij in de jaren negentig naartoe was geëmigreerd. Het trieste nieuws raakte velen. Diverse Delftenaren die dicht bij Hans stonden nemen nu met Erik Kuylaars het initiatief voor een respectvol eerbetoon aan hem.

Door Martin Reitsma

Zijn eerste vrouw, zangeres Hilde Marchal, de muzikanten Erik Westra, Polle Eduard, Len Bouman, Beau Wassenbergh en popjournalist Martin Reitsma komen al weken bij elkaar, onder meer in het Delftse Plan B, om dit muzikale eerbetoon aan Hans te organiseren. Alles wordt tot in de puntjes geregeld. Hans was zeer geliefd, niet alleen als muzikant maar ook als mens. Muziek was zijn passie, een leven lang. Hij heeft een indrukwekkende muzikale erfenis achtergelaten en was ook in Delft nog altijd populair waar hij met de mannen van zijn band The Rest optrad.

Muzikale herdenking
Op 8 april a.s., onder de naam Copyright©Hans Vermeulen, organiseren zijn vrienden een muzikale herdenking in de Boerderij te Zoetermeer. Een indrukwekkende lijst muzikale vrienden brengt dan een eerbetoon aan Hans. Onder meer Anita Meyer, Jody Pijper, Hilde Marchal, Jose Hoebee, Lo van Gorp, Polle Eduard, Len Bouman, Beau Wassenbergh, Jan Rietman, Bert Heerink, Ton op 't Hof, Hans Jansen, Lex Bolderdijk, Andre Sommer, Martha Pendleton, Ron Knoester, Eric Tagg, Tim Vermeulen, Edward Reekers, Shell Schellenkens, Marcel Schimscheimer, Juan Antonio Caffiero, Erik Westra, Suzanne Michels en Dennis Pajic leveren een respectvolle bijdrage met hun optredens. Ook zullen er enkele mystery guests het podium betreden die middag. De presentatie van de middag is in handen van zijn goede vriendin en radiopresentatrice Tineke de Nooij.

Indrukwekkende muzikale carrière
In oktober 1961, op 14 jarige leeftijd, begon Hans Vermeulen in een bandje dat later de Sandy Coast zou worden. Sandy Coast scoorde een aantal hits in de jaren zestig en zeventig zoals 'Subject of my thoughts', 'I see your face again' 'Capitol punishment', 'True love that's a wonder. 'Just a friend' en 'Summertrain' Het nummer The eyes of Jenny' werd in 1981 een enorme hit. De gebroeders Hans en Jan Vermeulen richtten in 1975 de groep Rainbow Train. De band was populair en en trok veel aandacht door haar muzikale klasse en bundeling van talent. 'Heaven on earth' en 'Another band' werden bekende hits. Voorts was hij erg succesvol als producer en componist voor andere groepen en artiesten zoals Anita Meijer, Nadieh en Ruth Jacott en Jose Hoebee. Na zijn vertrek naar Thailand in de jaren negentig liet hij op Koh Samui een studio bouwen maar kwam ook met enige regelmaat terug naar Nederland voor optredens samen met zijn band The Rest waarmee enkele geslaagde albums werden opgenomen, onder meer in de Parkroad Studio bij Erik Kuylaars. Hij ontving talloze prijzen zoals een Gouden Harp en een Edison.

Op de website www.ticketmaster.nl kun je 24 uur per dag snel en veilig tickets kopen voor dit concert in Cultuurpodium Boerderij. Copyright©Hans Vermeulen, een muzikale herdenking, in De Boerderij - Amerikaweg 14- 2717 AV Zoetermeer
Zaal open: 14:00, aanvang 15.00 uur.
Wanneer: zondag 8 april a.s.
Voorverkoop: 17,75 (incl. servicekosten). Dagkassa: 19,-.
https://cultuurpodiumboerderij.nl/programma/copyrighthans-vermeulen/


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>