<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Koop een kaarsenzak waarmee de baan in de avond feëriek verlicht wordt. (Tekst & foto: EvE)
Koop een kaarsenzak waarmee de baan in de avond feëriek verlicht wordt. (Tekst & foto: EvE)

Luciënne Saraber

  vaste rubrieken

Luciënne Saraber is penningmeester van de stuurgroep die Samenloop voor Hoop Delft organiseert.

1. Waarom wilde je hier in het Mekelpark gefotografeerd worden?
Omdat hier op 9 en 10 juni de Samenloop voor Hoop plaatsvindt. Nu is het misschien nog kaal een leeg, maar op die dagen is het sfeervol en levendig.

2. Wat is dat, Samenloop voor Hoop?
Samenloop voor Hoop is 24 uur wandelen tegen kanker. Over een vast parcours van zo'n 500 meter. Het geld dat daarmee inzamelen gaat naar KWF Kankerbestrijding.

3. 24 uur wandelen? Is dat niet een beetje lang?
Daarom is het ook een estafette in teamverband. Daarom bestaan teams gemiddeld uit 15 lopers. Hoe team bepaalt zelf het wandelschema. Het streven is om elk uur (ook s'-nachts) tenminste één teamlid per team op het parcours te hebben. Het is tenslotte Samenloop voor Hoop.

4. Vast parcours? Klinkt saai...
In tegendeel! Zie het als zomers thema festival. Er is een podium met live entertainment, je kunt overnachten op een mini-camping, er zijn kramen... Bovenal: je bent met elkaar, want dat is de gedachte achter Samenloop voor Hoop: sámen beleven en stilstaan bij de impact van kanker. Ieder op zijn of haar eigen manier, maar juist sámen. Je kunt het leven vieren en je verdriet delen in dit evenement.

5. Hoe ben jij betrokken geraakt?
Chantal de Groot, voorzitter van de organisatie, is een vriendin van mij. Zij heeft zelf kanker gehad, zet zich nu in voor de bestrijding ervan en vroeg of ik mee wilde doen.

6. En dat wilde jij wel...
Natuurlijk. Voor Chantal, maar ook omdat het me gewoon verbaasde dat Delft dit evenement nog niet had. Dat kan toch eigenlijk niet.

7. Wat is jouw rol in de
stuurgroep?

Ik ben penningmeester. Dat past bij me. In het dagelijks leven ben ik auditmanager bij het Ministerie van Financiën. Ik vind het leuk om met cijfers bezig te zijn.

8. Wat heb je in je hand?
Een lichtje voor hoop. Op de avond van het evenement wordt het parcours verlicht met kaarsen in deze papieren zakken1. Dat is een mooie, emotionele ceremonie. Teams verkopen zo veel mogelijk lichtjes. Kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/delft.

9. Loopt het een beetje met de
inschrijving?

We hebben tot nu toe zo'n 200 aanmeldingen. We streven naar minstens 500 lopers, dus kom op Delft!

10. Wat zou je doen als je burgemeester van Delft was?
Marja van Bijsterveldt heeft ons al erg geholpen door een promotiefilmpje in te spreken. Ze heeft ook gezegd dat ze komt. Rest dus alleen nog om mij als burgemeester vandaag nog in te schrijven met een team dat bestaat uit alle bevolkingsgroepen van de stad. Een team dat Delft representeert!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>