Beweging, ontspanning en verantwoorde voeding staan aan de basis van je goed voelen. (Foto: PR)
Beweging, ontspanning en verantwoorde voeding staan aan de basis van je goed voelen. (Foto: PR)

Blij worden begint bij Jezelf

kijk op de wijk

In de tijd waarin we nu leven hoor je geregeld dat er mensen op zoek zijn naar zichzelf. Maar naar wie zoek je dan precies? Je komt er niet uit. Loop vast omdat je jezelf niet de juiste vragen stelt. Of je hebt gewoonweg geen tijd om er eens rustig over na te denken omdat er van alles MOET.

Ruim drie jaar geleden ben ik, Marian Merkus, mijn praktijk gestart: Welzijnspraktijk Jezelf. . Een goed gewicht door een gezonde leefstijl was mijn insteek. Gezond eten, meer bewegen en op tijd je ontspanning pakken waren en zijn nog steeds de handvatten. Het resulteert niet alleen in afvallen, maar ook zeker in een blijer mens zijn. Depressieve gevoelens verdwijnen, stress beperkt zich tot het gezonde stuk en er komt meer tijd om te ontspannen. Conclusie: breng balans in je leven en je wordt een gelukkig mens.

Gelukkig worden
Met die ervaring richt ik me nu voornamelijk op vrouwen die door een druk gezin, een drukke baan en sociale verplichtingen niet meer aan zichzelf toekomen met als gevolg ontevreden over zichzelf, niet echt gelukkig meer zijn, last van negatieve stress hebben of al in een burn-out zitten. Zeker vrouwen hebben de neiging om door te blijven gaan en niet willen toegeven dat het teveel is. Een leuke partner, gezonde kinderen een fijne baan etc. geeft geen reden tot klagen zou je denken. De weerstand tegen de hulpvraag zie ik nu wel veranderen. Vrouwen gaan veel meer dan een paar jaar terug op zoek naar begeleiding om weer gelukkig te kunnen worden.

Drie-eenheid
Mijn programma werkt aan beweging, ontspanning en verantwoorde voeding. Ik noem het af en toe gekscherend mijn drie-eenheid. Voeding heeft grote invloed op de hormoonhuishouding die bij vrouwen nogal eens uit balans is. Die onbalans kan zorgen voor diverse gezondheidsklachten zoals slechte nachtrust, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, gewichtsschommelingen. Dagelijks een fysieke uitdaging zorgt voor ontspanning en is goed voor je lijf. Een hobby, mindfulness, meditatie een massage is even lekker tijd voor jezelf en laadt de batterij weer op. Kortom, leef bewust, kom in balans en wordt een gelukkig mens! Meer info: welzijnspraktijkjezelf.nl