Afbeelding

Burgemeester Van Bijsterveldt onthult uniek wijkservies

Algemeen

Burgemeester Marja van Bijsterveldt onthult aanstaande zondag een uniek wijkservies in Museum Prinsenhof Delft. De expositie van het wijkservies is de afsluiting van het project Bord voor je Hof, Bord van Hof van Delft waar bewoners van de Hof van Delft samen met kunstenaar Olav Slingerland aan hebben gewerkt.

De rode draad binnen het project Bord voor je Hof, Bord van Hof van Delft van Stichting DelftsPeil is de manier van tafelen. Het wijkservies zal in Museum Prinsenhof tot 20 april te zien zijn.

Bijna 300 wijkbewoners hebben hun persoonlijke verhaal gedeeld over eetgewoontes en hun manier van tafelen. Er is samen gegeten, gekookt en handen uit de mouwen gestoken om een wijkservies te maken.

Groep 6/7 van de Freinetschool maakten een wandeling langs historische wetenswaardigheden en volgden een workshop, bewoners van Woonzorgcentrum Lindenhof vertelden hun oud-Hollandse recepten en de open maaltijd in buurthuis de Wending gaf een andere blik op wat een gezonde maaltijd zou mogen kosten. Ondernemers uit de Hof van Delft maakten een aantal van deze bijeenkomsten mogelijk.

Meer informatie over het project is te vinden op www.bordvoorjehof.nl