De installatie van Van Bijsterveldt (centraal) trok een volle zaal, met daarin meerdere prominenten als Jan Peter Balkenende, Maxime Verhagen, Ahmed Aboutaleb. Ook voormalig burgemeester Bas Verkerk en Huib van Walsum waren erbij.
De installatie van Van Bijsterveldt (centraal) trok een volle zaal, met daarin meerdere prominenten als Jan Peter Balkenende, Maxime Verhagen, Ahmed Aboutaleb. Ook voormalig burgemeester Bas Verkerk en Huib van Walsum waren erbij.

Het grote Delft op Zondag-jaaroverzicht: september

Het Reinier de Graaf Gasthuis neemt haar eigen trainingscentrum op het gebied van brand- en bedrijfsveiligheid in gebruik. Hiermee is het Delftse ziekenhuis het tweede ziekenhuis in Nederland dat over zo'n eigen oefenlocatie beschikt.

Er wordt een nieuwe verbindingsroute voor fietsers en voetgangers geopend die de Houttuinen en Hooikade met elkaar verbindt. De route vormt een prima verbinding tussen het centrum, station, TU Wijk en Schieoevers.

Ernst & Bobbie trekken met hun soepkippenlimo langs Delftse scholen om hun show in Delft, een maand later, te promoten'.

De eerste editie van Swim to Fight Cancer in Delft is een succes. Jong en oud zwemt door de Schie. Zo wordt in totaal meer dan 123.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt wordt geïnstalleerd als burgemeester van Delft. n Het Delftse college presenteert de begroting voor 2017. Hieruit blijkt dat de gemeentelijke financiën voor het eerst in jaren weer in balans zijn.

Patrick van Mil maakt bekend later dit jaar te stoppen als directeur van Museum Prinsenhof.

De praktijkschool van het Grotius College krijgt hoog bezoek van minister van Onderwijs Jet Bussemaker.

Delft maakt zich op voor de openbare interviews met de hoofdrolspelers in de soap rond het Delftse bankroet. Aan de vooravond van dit grote onderzoek is echter nog veel onduidelijk. n FNV Overheid en CNV Overheid spannen een kort geding aan tegen de Gemeente Delft vanwege een conflict over het sociaal plan voor de werknemers van Zwembad Kerkpolder.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaat in protest tegen het Delftse voornemen om venstertijden in de voeren voor vrachtverkeer in de binnenstad. Dat mag, tot ongenoegen van TLN, vanaf 1 januari nog meer op beperkte en bepaalde tijdstippen laden en lossen in het centrum.

De Canidream Foundation organiseert bij Delfia een voetbaltoernooi voor jongeren uit Buitenhof. Onder meer oud-profvoetballer Regi Blinker en burgemeester Marja van Bijsterveldt zijn getuige van een succesvolle dag. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1